Hirdetés
Archivum

Magas posztokon erõsített a Dinamo Kurszk és az Orenburg:

:

Hirdetés

Két orosz Euroliga csapat is erõsítést jelentett be. A Dinamo Kurszk Quanitra Hollingsworth, a Nagyezsda Orenburg Laura Nicholls szerzõdtetésével vág neki az új esztendõnek.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A Dinamo Kurszk ugyan veretlenül zárta az alapszakasz elsõ körét, de az esztendõ végén elõbb hazai bajnoki rangadót veszítettek a Jekatyerinburggal szemben, majd az Orosz Kupa fináléjában is alulmaradtak. Lucas Mondelo már akkor arról beszélt, hogy a keretben változások jöhetnek. Ennek elsõ lépcsõfoka Quanitra Hollingsworth megszerzése.

A pályafutása korai szakaszában hazánkban is megforduló, török papírokkal rendelkezõ amerikai center Kínából érkezik a kurszki együtteshez. Hollingsworth az elmúlt két európai évadot a májusban megszûnõ Yakin Dogu gárdájánál töltötte, mellyel négy nagy trófeát is nyert. Most õsszel pedig Kínában volt beugró a Shanxi Xing Rui Flame együttesénél a sérült Liz Cambage helyett.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A Nagyezsda Orenburg Laura Nicholls szerzõdtetését jelentette be a napokban. A 190 cm magas spanyol válogatott klasszis az elmúlt évadban Salamancában szerepelt. Õsszel klubszinten kisebb pihenõt tartott, viszont szeptember végén a Világbajnokságon a bronzérmes spanyol csapat egyik legjobbja volt.

A tenerifei seregszemlén Nicholls 30.5 perc alatt 6.4 pont, 8.9 lepattanó (a negyedik legtöbb volt a tornán), 1.9 gólpassz átlaggal segítette csapatát. A novemberben lezárult Eb-selejtezõ sorozatban pedig végül 10.5 pont, 6.2 lepattanó átlagot hozott.

Az Orenburg a bajnokságban a Jekatyerinburg és a Kurszk mögött kisebb hátrányba került. Az Euroliga A-csoportjában viszont 3 gyõzelemmel és 4 vereséggel versenyben van a rájátszásért. Ennek elérésében Nicholls nagy segítség lehet.

Hirdetés