Hirdetés
Utánpótlás

Magával rangadó fesztiválon ismerkedhettek a kosárlabdával a gyerekek Sopronban:

:

Fotó: Soproni Darazsa Sportakadémia

Hirdetés

Immár 17. alkalommal rendezték meg Sopronban a Tündérfesztivált. Az Erzsébet kertben megtartott eseményen, melynek középpontjában idén a Föld és a fenntarthatóság kérdése állt, ezúttal is képviseltette magát a Soproni Darazsak Sportakadémia.

„Fontosnak tartjuk, hogy aktívan megjelenjünk a városi rendezvényeken, melynek egyik kiemelt eleme az idén újra két naposra bővített Tündérfesztivál. A rendezvény jellegéből adódóan ezen elsősorban az ovis és a kisiskolás korosztálynak tudjuk évről-évre megmutatni magunkat.” – mondta megkeresésünkre Pados Noel, a Soproni Darazsak Sportakadémia kommunikációs vezetője, amikor az esemény hátteréről, jelentőségéről és a sportakadémia kitelepüléséről kérdeztük.

„Sokan ellátogattak hozzánk a hétvége során. Egy alacsonyabb palánkot állítottunk fel az ovisoknak, míg a nagyobbaknak a 11 év alatti kenguru korosztálynak megfelelő gyűrű magasságot biztosítottuk. Ahogy a palánkokból, úgy a labdákból is több mérettel készültünk, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A kosarazás mellett a sportágunkhoz kapcsolódó darazsas arcfestéssel, lemosható tetoválásokkal, kisebb játékokkal is vártuk a gyerekeket és szüleiket.” – avatott be a sportakadémia kommunikációs vezetője, külön is kiemelve a fesztivál egyedülálló hangulatát.

Fotó: Soproni Darazsa Sportakadémia

Nagyszerű érzés volt látni a sok lelkes, mosolygós gyerkőcöt, azt pedig különösen, hogy a különböző korosztályok milyen jól elfértek egymás mellett. Figyeltek egymásra, megosztozva a labdán, miközben a nagyobb fiúk és lányok önfeledten ugratták is egymást egy-egy dobást követően.

A Tündérfesztivál idei tematikáját a Földre, mint alapelemre fűzték fel. Ehhez olyan tematikus ligeteket alakítottak ki, mint Zöldtündér, REmanó, Régészmanó, Kerékmanó és Könyvtündér liget. Több, mint 60 program várta a két nap alatt kilátogatókat. A szervezői hitvallás szerint a Tündérfesztivál az értékőrző, jellemfejlesztő és környezetkímélő minőségi gyermekprogramok otthona.

Fotó: Soproni Darazsa Sportakadémia

A sportakadémia kitelepülése a „REmanó” ligetben kapott helyet és kiváló alkalmat biztosított arra, hogy olyan gyerkőcöket is megszólítsanak a kosárlabdával, akik más módon nem feltétlenül kerülnének kapcsolatba a sportakadémia felkészült munkatársaival.

„Ahogy korábban, úgy idén is felfedeztünk még nem kosarazó, de a labdával láthatóan jó barátságot ápoló kislányt, akik reményeink szerint ősszel csatlakoznak valamelyik csoportunkhoz. Ezúton is szeretnénk megköszönni a szervezőknek, hogy örömmel biztosítottak helyet számunkra a rendezvényen, mely értékes helyet foglal el a kosárlabdát népszerűsítő tevékenységeink között.” – összegzett Pados Noel.

VIDEÓ ÖSSZEFOGLALÓ ITT LÁTHATÓ A FESZTIVÁLRÓL

Hirdetés