Hirdetés
Archivum

Magic Johnson a Los Angeles Sparks megmentõi között:

:

Hirdetés

A WNBA bejelentette, hogy új tulajdonosa van a Los Angeles Sparks gárdájának. A csapatot egy helyi befektetõi csoport vette meg, melynek egyik tagja a legendás játékos Magic Johnson.

A liga december közepén hozta nyilvánosságra, hogy a Los Angeles Sparks eddigi tulajdonosa a Williams Group Holdings megválik a csapattól. A lapokban sokáig két forgatókönyvrõl beszéltek a Sparks-hoz közel álló források. Az egyik szerint a Golden State Warriors csapatának tulajdonosa vette volna meg a franchise-t. Ebben az esetben San Francisco-ba költözött volna a klub. A másik szerint a liga vásárolta volna meg átmenetileg a csapatot, amíg nem érkezik új befektetõ.

Végül szerdán vált hivatalossá, hogy egy helyi befektetõi csoport menti meg az együttest. Ennek tagjai Magic Johnson mellett Mark Walter, Todd L. Boehly, Robert L. Patton és Stan Kasten. A szerepvállalásukkal a WNBA legértékesebb csapatának életében nagy változás nem történik. A jelenlegi formában folytathatja mûködését.

„Ez egy fontos nap Los Angeles városa és a Sparks életében is. A város vezetõi gyorsan reagáltak annak érdekében, hogy ott tartsák a csapatot, ahová tartozik, az Angyalok városában. A húgom Evelyn egyetemi szinten kosárlabdázott, így pontosan ismerem a WNBA-ben szereplõ játékosokat. Azon fogunk dolgozni, hogy minél elõbb bajnoki címet ünnepelhessenek a szurkolóink.” – nyilatkozta Magic Johnson.

Hirdetés