Hirdetés
Magyarország

Magyar Bianka: le kell jönni a hegyről és újra meg kell mászni:

:

Hirdetés

Hét győzelemmel és hét vereséggel rendelkezik az élvonalban a TFSE-MTK. A szerdai ELTE-BEAC Újbuda elleni siker után a Testnevelési Egyetem honlapjának Magyar Bianka vezetőedző adott interjút.

Mitől lendültetek így bele az esztendő végére? 

Úgy gondolom, jó mentalitású csapat vagyunk. Mindenki jobban szeret nyerni, mint kikapni, de nálunk ez fokozottan is igaz. Valóban kellett egy kis idő, amíg belelendültünk a játékba, de meghatározó játékosok sérülése és a 2-3 naponta érkező meccsek is nehezítették, hogy felvegyük a ritmust. Tavaly heti egy meccsünk volt, ami nekünk jobban kedvezett, mert fiatal csapat vagyunk, fiatal stábbal és kellenek az edzések. Fel kellett állítanunk egy új stratégiát. Apró célokat tűztünk ki magunk elé, sokat kellett beszélgetnünk az új helyzetről, de mindez végül eredményt hozott. A négymeccses sorozat azért különösen örömteli, mert volt benne bravúr is, a Cegléd elleni találkozót annak számítom, mert reálisan a legjobb 4-5 közé várják őket a bajnokságban a szakemberek. Egy jó csapat a Cegléd – január 3. miatt is mondom -, ahogy a BEAC is az. Azonban most lendületet kaptunk és a BEAC ellen őrületes, szerintem a legjobb őszi játékunkkal tudtunk nyerni. Mérkőzésről-mérkőzésre lettünk egyre jobbak. Kicsit tartottam attól, hogy elfogy az erőnk, de ez nem történt meg. Sajnálom, hogy nem lehetnek nézők a találkozókon, mert szerintem egy szimpatikus csapat vagyunk, szerethetőek, de ez is a célunk. Reméljük, minél előbb tudnak majd a szurkolók is segíteni, mert egy-egy kemény meccsen ez sokat számíthat. Egyébként az idény elején talán ez is zavarta a stábot, fiatal edzők és játékosok alkotják a TFSE-MTK-t. Szükség van még a rutinszerzésre.

Reálisan hova érhet most oda az alapszakaszban a TFSE-MTK? 

Most 6-7. hely környékén állunk, ezt meg kellene tartani. Szeretnénk szerepelni a rájátszásban, mert a COVID miatt az előző idényben ezt nem tehettük meg. Hiába jutottunk be, végül a rájátszás elmaradt. Onnantól nem gondolok előre, amúgy sem szeretek nagyon előre tervezni. Lépésről-lépésre haladunk, most is a január 3-ai Cegléd elleni meccsre kell gondolni. Csak arra, egyelőre!

Mi az edzői célod 2021-re? 

Mindig jobb akarok lenni, mint tavaly és ez a csapatra is igaz. Nagyon jó eredményt értünk el az előző idényben a Magyar Kupa 4. hellyel és a bajnokságban. A szezon előtt is azt gondoltam, hogy kétszer olyan nehéz lesz, mint volt és ez be is igazolódott. Most már nem egy kis újonc csapat vagyunk, mindenki fokozottan készül ellenünk. A hullámvölgybe – el kell ismernem – azért ez is belejátszott. Le kell jönni a hegyről és újra meg kell mászni, ezt mondom magamnak és a lányoknak is. A hullámvölgy azonban arra is jó, hogy kiderült, ki áll mögöttem és ez erőt ad a jövőbeli munkára. Az a célunk, hogy velünk számolni kelljen. Legyünk kellemetlen ellenfél és egy kicsit tartsanak tőlünk.

Fotó: Nagy Péter János / TFSE-MTK

Hirdetés