Hirdetés
Magyarország

Magyar Bianka lendületes, bátor és önzetlen játékot szeretne látni a Szekszárdtól:

:

Fotó: TARR KSC Szekszárd

Hirdetés

A TARR KSC Szekszárd új vezetőedzőjével, Magyar Biankával beszélgetett a klub honlapja a motivációiról, a szekszárdi szerepvállalásáról és a közelgő idényről.

Az alábbiakban a teljes beszélgetés olvasható:

Nehéz az örökség, hiszen Djokics Zseljko príma munkát végzett Szekszárdon az előző nyolc és fél évben… Mekkora kihívást jelent számodra a KSC edzőjének lenni?

Nemcsak a játékosok, hanem az edzők számára is fontos, hogy mindig egyre magasabb cél eléréséért küzdjenek. Kihívás és egyben megtiszteltetés is a KSC Szekszárd edzőjévé válni. Nagyon motivált vagyok, hogy folytassam és tovább építsem azt a szilárd alapot, amit Djokics Zseljko lerakott. Az a célom, hogy új perspektívát és fiatalos lendületet hozzak a csapat életébe.

Karriered szempontjából mit jelent, hogy immár egy éremesélyes csapatot irányíthatsz?

Az edzői pályafutásomban ez egy szintlépés, amire tudatosan készültem. Mindig jobb és eredményesebb edző szeretnék lenni. Ennek érdekében folyamatosan tanulok. Az, hogy most egy olyan csapatnál lehetek edző, amely az európai porondon is megméreti magát, ugyancsak a céljaim között szerepelt. Engem ez nagyon inspirál és örülök, hogy ezt a szintlépést a karrieremben a Szekszárddal élhetem meg.

Szakmailag érettnek tartod magad ahhoz, hogy egy nemzetközi kupában is induló együttesnél megfelelj az elvárásoknak, amik magasak, hogy előre tudj lépni?

Tisztában vagyok azzal, hogy kevesen vannak, akik ilyen fiatalon ilyen lehetőséget kapnak, de engem, ahogy az előbb is utaltam rá, az ilyen kihívások inspirálnak és motiválnak. Úgy érzem tudatosan készültem erre, megszereztem a FIBA legmagasabb edzői képesítését és igyekszem mindig fejleszteni magam. Izgatottan várom a közös munkát.

Mesélj arról, hogyan telt az előző esztendő, hiszen tudjuk, sok helyen megfordultál.

28 évesen már az első osztályban lehettem vezetőedző. Öt nagyon szép, de rendkívül intenzív, sok energia-befektetéssel járó időszakom volt a TF csapatával. Amikor 2023-ban a saját elhatározásomból felálltam, nagyon vártam, hogy egy kicsit távolabbról szemlélhessem az élvonal küzdelmeit. Szükségem volt a regenerálódásra, arra, hogy tét és mindenféle kényszer nélkül, csak magamra koncentrálhassak.

A kérdésedre válaszolva, ez az év nagyon hasznosan telt számomra. Ekkor tudtam csak igazán visszatekinteni és értékelni az eddigi tapasztalatokat. Sokat utaztam, jártam az USA-ban, Kínában és több európai országban. Igyekeztem minél több csapat edzéseit megfigyelni és más országok kosárlabda kultúráit megismerni. Hangsúlyozom, tét nélkül. Mindez feltöltött és most tele vagyok energiával. Alig várom, hogy újra a csarnokban lehessek.

Milyen játékot látnak majd a szurkolók az általad irányított csapattól? Vagy azt is kérdezhetjük, mi az edzői ars poeticád?

Lendületes, bátor és önzetlen játékot szeretnénk játszani, mely stabil védelemmel párosul. Olyan játékosokat szeretnék látni a pályán, akik alázatosak, a végsőkig harcolnak és csakis a győzelem lebeg a szemük előtt. Egy olyan környezet kialakítására törekszem, amelyben mind a játékosok, mind a stábtagok jól érzik magukat, szeretnek edzeni, fejlődni és minden nap jobbak akarnak lenni.

Sok pletykát hallani a következő szezon keretéről – mi az amit már most elmondhatsz az érkező és távozó játékosokkal kapcsolatban?

Már nincs sok hátra és kihirdetjük a keretet. Még folynak a tárgyalások és amíg minden nem válik véglegessé, addig csak annyit árulhatok el, hogy a KSC régi egysége megmarad, ami számomra nagyon fontos, hiszen most lettek bronzérmesek a bajnokságban, együtt érték el ezt a szép sikert. Hiba lenne megbontani őket. Persze lesznek új igazolásaink is, de erről majd rövidesen úgyis tájékoztatást adunk.

Szereted-e a bort? Szekszárdon ugyanis ez is fontos…

Szekszárdot nagyon kedvelem. A várossal elválaszthatatlanul összeforrt a bor és annak a kultúrája. A szekszárdi borok finomak és világhírűek.

Forrás: TARR KSC Szekszárd

Hirdetés