Hirdetés
Archivum

Magyar bronzérem, francia siker, Goree a legeredményesebbek között:

:

Hirdetés

Szerdán este lezárult Jekatyerinburgban a FIBA 3×3 WS negyedik állomása. A tornát Franciaország nyerte, míg a magyar válogatott bronzérmes. Cyesha Goree pedig 27 szerzett pontjával holtversenyben a torna harmadik legeredményesebb játékosaként zárt.

Az elõdöntõben a magyar válogatott a házigazda Oroszországgal szemben maradt alul, míg a másik ágon Franciaország USA-t verte. A finálé kiélezett küzdelmet hozott, ahol a franciák végül hosszabbítást követõen bizonyultak jobbnak a házigazdánál.

Az egyéni mutatókat nézve, Anna Leshkovtseva lett a legeredményesebb 29 ponttal, míg mogötte Anastasia Logunova zárt 28 egységgel. A harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki a francia Migna Touré, Cyesha Goree és az amerikai válogatottban villogó Michaela Onyenwere között.

Az elõbbiekben felsoroltak közül mindhárman 27-27 pontot jegyeztek. Goree teljesítményének értékét viszont növeli, hogy Oroszország hat, Franciaország és USA 5-5, míg Magyarország csoportgyõzelmének és elõdöntõs búcsújának köszönhetõen mindössze négy mérkõzést vívott a tornán.

A FIBA 3×3 WS a hétvégén Lignanóban folytatódik. A tornát Franciaország kihagyja. Ott lesz viszont a mezõnyben a világbajnoki ezüstérmes Kína és a jekatyerinburgi tornát kihagyó olaszok is újra megmutatják magukat. A magyar válogatottnak is szurkolhatunk a június 13-án és 14-én megrenezésre keülõ eseményen.

Hirdetés