Hirdetés
Archivum

Magyar csütörtök az EuroLigában:

:

Hirdetés

Nehéz ellenfelek várnak csütörtök este a két magyar EuroLiga csapatra. Az nõi elitsorozat tavalyi negyedikje, a Krakkó Pécsre látogat, míg a Sopron az elmúlt hetekben egyre inkább formába lendülõ Rivas Ecopolis vendége lesz.

Kezdjük a magyarországi találkozóval. A Pécs- Krakkó összecsapásnak komoly tétje van, a magyar bajnok a sikerével versenyben maradna a továbbjutásért, míg a lengyelek egy gyõzelemmel reális közelségbe kerülnének a szezon elõtt egy kicsit könnyû szívvel nekik ítélt csoportelsõséghez. A két gárda már törzsvendégnek számít a másik csarnokában. A csapatok 2008 õsze óta nyolc alkalommal találkoztak, melyek után 7 lengyel és 1 magyar sikert jegyezhettünk fel.

A legutóbbi találkozásukkor Jose Ignacio Hernandez tanítványai mindössze 70-68 arányban múlták felül Zseljko Djokics csapatát. Azóta sok minden változott vagy akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy a két gárda megmutatta valós arcát. A pécsiek Riga kivételével nem tudtak diadalmaskodni, míg a lengyelek játéka egyre jobban összeállni látszik a spanyol mester irányítása alatt. A múlt héten a Mondeville kiütésékor a krakkói statisztikák elõször hasonlítottak ahhoz, amire az évad elején is számítani lehetett tõlük.

Az elsõ összecsapás a palánk alatt dõlt el, Sara Krnjics nagyon hamar faultproblémákkal küzdött az igen határozott Burse-Kobryn duó mellett. Mivel ezen a téren sok változás nem várható csütörtökön, Baranyában abban bízhatnak, hogy a múlt héten a rigai mindent elsöprõ 14-0-s kezdéskor mutatott játékot és lendületet, hosszabb idõn át is tartani tudja a csapat.

A Sopron a Rivas Ecopolis otthonában lép pályára. Az õsz egyik legnagyobb hazai nõi kosaras sikere volt, amikor Székely Norbert együttesének 30 ponttal, 82-52 arányban sikerült legyõznie a spanyolokat. Ha a Pécs-Krakkó viszonylatban kiemeltük, hogy nagyot változott a világ, akkor ez ebben az esetben is igaz.

Még nagyon jókor találkozott a Sopron a Rivas együttesével, mivel azóta a hispánok megindultak felfelé. A múlt szerdán a Fenerbahcét szorongatták meg, majd vasárnap délután a Valenciát. Mindkét mérkõzés az utolsó percig nyitott volt és jellemzõen Bonner, illetve a szezon elején halvány Valdemoro termelték a pontokat. A spanyolok azzal tudtak szoros végjátékot kierõszakolni a sztárcsapatok ellen, hogy Isztambulban Aguilar és Paris, a bajnoki csúcsrangadón pedig Anna Cruz volt extra.

Jelenlegi formában nincs 30 pont a két hölgykoszorú között, de nem lehetetlen küldetés a siker, amihez ismét a soproni kezdõötös parádéjára lenne szükség. A magyar gyõzelem azt jelentené, hogy a harmadik hely megszerzésére is igen közel kerülne. A madridi siker pedig a hazaiak továbbjutását biztosítaná be.

Hirdetés