Hirdetés
Archivum

Magyar és nemzetközi rangadó a Közép-Európai Ligában:

:

Hirdetés

Érdekes hétvége elé nézünk a Közép-európai Ligában, hiszen szombaton egy vérbeli hazai rangadóra kerül sor a DVTK és a Sopron összecsapása alkalmával, miközben a két veretlen gárda a Novi Zagreb és a Kassa is összeméri az erejét.

A DVTK-Sopron rangadón két eddig hullámzó teljesítményt nyújtó csapat találkozik. Mindkét gárda két vereséget szenvedett el idén, de a diósgyõriek annyival kedvezõbb helyzetben vannak, hogy mindkétszer szlovák együttessel szemben maradtak alul. A felek javuló formát mutatva gyõzelembõl érkeznek a rangadóra.

A DVTK Komlón a PINKK otthonában diadalmaskodott, köszönhetõen elsõsorban a magas posztokon mutatkozó fölényének. A Sopron pedig a Pöstyén ellen javított a nagy különbségû somorjai vereség után. Ekkor bemutatkozott Kelly Faris, de kiemelést érdemel Licskai Zsófia hasznos játéka is. Azon a találkozón helyenként már látni lehetett a soproniak teljes rotációját, ami mindenképpen ígéretes.

Nagyon nagy kérdés, hogy melyik arcukat mutatják a csapatok. Az Euroliga és a Európa Kupa rajtjáig még mindkét oldalon sok munka vár a szakvezetõkre, de a magyar bajnokság végkimenetele szempontjából nem mindegy, hogy melyik csapat kerül kisebb lépéselõnybe. Ez lesz a tét szombaton.

A nap rangadóján a két veretlen méri össze az erejét, amikor a Novi Zagreb a Kassát fogadja. Az Euroliga rajtja elõtt kevesebb, mint két héttel mindkét együttes számára fontos erõfelmérõ lesz, hogy hol tart a felkészülésben. A Kassa a csütörtöki pécsi mérkõzését rutinból lehozta és ezen a szinten már nem lehet fáradtságra hivatkozni. A Novi Zagreb pedig a döcögõs felkészülés ellenére eddig a vártnál simábban nyerte mérkõzéseit. A Göcsej Kupán ember nem gondolta volna, hogy október végén még veretlenek lesznek.

Olvasva a nyilatkozatokat, a mérkõzésnek a horvátok tulajdonítanak nagyobb jelentõséget, akik egyértelmûen Euroliga fõpróbaként harangozzák be a szombat estét. A Novi Zagreb szakvezetõje arról beszélt, hogy eddig rosszabb játékkal is tudtak nyerni – éppen a PINKK legyõzését hozva példának –, de most már a gyõzelemhez mindenképpen közelíteniük kell a csúcsformához. A csapat honlapjának beharangozója pedig az agresszív védekezés szükségességére hívta fel a figyelmet.

A játéknap másik két mérkõzésén a Cegléd Somorjára látogat, míg a Pöstyén a Rózsahegyet fogadja. A ceglédieknek nem lesz könnyû dolguk. A Somorja ugyan kétarcú csapat, akik képesek egy héten belül 28 ponttal verni a Sopront és 40 ponttal kikapni Kassán, de jó szerkezetû kerettel és ezen a szinten jónak számító légiósokkal rendelkeznek. A Ceglédtõl óriási bravúr lenne akár csak egy szorosabb félidõ is.

Vasárnap egy találkozóval zárul a forduló, melyen a PINKK Iglón lép pályára. A PINKK a DVTK ellen múlt vasárnap nagy lehetõséget szalasztott el. A magyar bajnokságot tekintve kifejezetten kedvezõ helyzetben lehetnének Iványi Dalmáék. A vasárnapi iglói fellépés alkalmával a PINKK így is esélyes, de nagy kérdés, hogy mennyi energiát érdemes befektetni a találkozóba a szerdai pécsi városi rangadó elõtt.

Hirdetés