Hirdetés
Archivum

Magyar gyõzelem hullámzó játékkal:

:

Hirdetés

Bosszantó mérkõzésen összességében sima, 72-55-ös gyõzelmet aratott a magyar válogatott Finnország ellen.

Az elõzõ mérkõzésein egyik hölgykoszorú sem alkotott maradandót, így a csapatok gyõzelmi kényszerben léptek pályára. A mieink voltak könnyebb helyzetben, mivel a finn együttes a csoport talán leggyengébb alakulata, Székely Norbert tanítványai tehát mindenképpen bizakodva várhatták a szolnoki találkozót.

Már az elsõ percek igazolták, hogy komoly különbség van a két válogatott között, gyakorlatilag a feldobás pillanatától kezdve csak nõtt és nõtt a különbség elsõ játékrészben. Horti, Krivacsevics és Nagy-Bujdosó találataival 5 perc játék 10 pontos, 18-8-as magyar vezetést mutatott az eredményjelzõ. Az elsõ negyedben az utolsó percig minden rendben ment, de ekkor néhány figyelmetlenség után a 12 pontos elõnyünk 8-ra olvadt. Ez figyelmeztetõ jel is volt, hogy nem szabad félvállról venni a finn együttest, mivel a kékek könyörtelenül ki tudták használni hibáinkat.

A második negyedben nem változott érdemben a játék képe, beállt a 10 pont feletti különbség a két csapat között. Gyakorlatilag a játék minden elemében ellenfelünk fölé kerekedtünk, amely pontokban is megmutatkozott. Továbbra is a Horti, Krivacsevics, Nagy-Bujdosó trió remek dobóteljesítménye alakította az eredményt. A játékrész felénél már 15 ponttal vezettünk. A negyed végére megint csökkent a koncentráció, de különbség érdemben nem változott. 45-31-es állás mellett vonultak pihenõre a hölgyek.

A szünetben egyértelmûen látszódott, hogy nem ugyanaz a kávéház a két csapat, éppen ezért lehetett hiányérzetünk. Ezt a meccset 20 perc játék alatt el kellett volna döntenünk azzal, hogy legalább 20-25- pontos elõnyre teszünk szert. Ezzel szemben a „csak” 14 pontos különbség miatt nem dõlhettünk hátra.

Tudták ezt a lányok is! A harmadik periódus elejét nagyon megnyomta Székely Norbert együttese. Szlimák, Fegyverneky és Nagy-Bujdosó találataival, 57-33-ra, 24 ponttal is elmentünk. Sajnos a magabiztos vezetés tudatában kicsit elaludt a csapat és a lányok hozzászürkültek a finnekhez. A riválisunk ügyesen ismerte fel a megtorpanást és Mäkitalo vezetésével fokozatosan megkezdte a felzárkózást. Annyira mélyre sikeredett a hullámvölgy, hogy 9 másodperccel a negyed vége elõtt Pounds triplájával 11 pontra zárkóztak a finnek.

A negyedik játékrészben egy lelkileg meggyötört és ritmusát vesztett magyar csapat vívott egy belelkesedett, de azért elég pontatlan finn gárdával. A finnek többször is a 10 pontos álomhatár közelébe kerültek, de nem tudtak érdemben közelebb zárkózni. 64 – 53 után leráztuk ellenfelünket és végül 72-55-ös gyõzelmet aratott a magyar válogatott.

A magyar csapatból a dupla duplát elérõ Krivacsevics Tijana bizonyult a legjobbnak 18 pontjával és 12 lepattanójával.

A csoport másik találkozóján Montengeró 68-66-re gyõzte le Bulgáriát.


Eredmény


Magyarország–Finnország 72–55 (25–17, 20–14, 14–17, 13–7)
 

Magyarország: Fegyverneky 12, Szlimák 7/3, Nagy-Bujdosó 18/9, Krivacsevics 18/3, Horti 10. Csere: Fûrész D., Turóczi, Vida 3/3, Török Sz., Varga Zs. 2, Horváth Zsófia 2, Czank. Szövetségi kapitány: Székely Norbert
Finnország: Kesänen, Pounds 14/9, Korppivaara 9, T. Sten 9/3, Tuukkanen 4. Csere: M. STEN 8/3, Sario, Lähde, Pekkarinen, Valtakari, Mäkitalo 7, Salomaa 4

Hirdetés