Hirdetés
USA

Magyar játékosok a tengerentúli egyetemi bajnokságban:

:

Hirdetés

Szerdáról csütörtökre virradóra hosszas várakozást követően végre elrajtoltak az egyetemi női kosaras küzdelmek az Egyesült Államokban. A közvetlen élbolyt, az országos bajnoki címre esélyes gárdákat már bemutattuk, most nézzük a magyar játékosokat ebben az összetett versenyrendszerben.

Az egyetemi kosárlabda magyar vonatkozása kapcsán idén is azt tudjuk írni, mint minden évben, úgy érdemes nekifutni a szezonnak, hogy szurkoljunk annak: kapjanak sok lehetőséget a magyar lányok és bízzunk benne, hogy azok, akik profi karrierben gondolkoznak, olyan alapokra tegyenek szert, amire majd lehet építeni a folytatásban.

Juhász Dorka és az Ohio State szezon előtti elismeréseit lapunkban is többször kiemeltük. Sokat várnak tőlük a tengerentúlon. Az USA Today Divízió I-es vezetőedzők szavazásán alapuló szezon előtti csapatrangsorában a 22. helyen állnak. Mint ismert, a Rátgéber Akadémia növendéke felkerült arra az 50 játékost felvonultató listára, akiket a Naismith-díjra esélyesnek tartanak. A szakemberek és a szakírók az idei évad előtt beválasztották a BigTen konferencia legjobb csapatába.

A St. Francis Brooklyn College szakmai programjában Horváth Fruzsina és Varga Eszter szerepel. A Divízió I-ben a Northeast Konferencia tagja ez az intézmény. Tavaly a teljes szezont nézve 8 győzelem és 21 vereség volt a mérlegük. A konferenciájukban 4 győzelemmel és 14 vereséggel zártak.

A Northern Colorado hallgatója Soós Réka, aki a barcelonai időszak után a Casper College női kosaras programjában nevelkedett. A Divízió I-ben a Big Sky Konferenciában szerepel a Northern Colorado. A márciusban lezárult évadban 13 győzelem és 18 vereség lett a mérlegük. A konferenciát tekintve 8 győzelemmel és 12 vereséggel zártak.

A Colorado State szakmai programjában figyelhetjük Farkas Petra szereplését. A kecskeméti játékos az NJCAA versenyrendszerében a College of Southern Idaho növendéke volt korábban, ahol tavaly a régiójukban az év játékosának is megválasztották. A Colorado State a Divízió I-es Mountain West Konferenciában szerepel. Tavaly a teljes szezont nézve 12 győzelem és 18 vereség volt a mérlegük, míg a konferenciájukban 6 győzelemmel és 12 vereséggel zártak.

Divízió II-ben a University of Tampa női kosaras szakmai programjának meghatározó játékosa Nagy Dorottya. Náluk januárban kezdődik majd az idény. A 2019/2020-as évadban két szervezet (Women’s Division II Bulletin, Commissioners Association) is All-American elismerést szavazott meg Nagy Dorottyának a Divízió II-ben. Mindössze a harmadik olyan játékos lett ezzel a magyar tehetség, aki a Tampa Spartans szakmai programjából ezt a címet magáénak tudhatja.

 

 

Hirdetés