Hirdetés
Archivum

Magyar kötõdések a WNBA 2019-es szezonjában:

:

Hirdetés

Rajtol a WNBA 2019-es szezonja. Idén is több olyan játékos teljesítményét követhetjük, akik Magyarországon szerepeltek vagy szerepelnek a következõ szezonban.

A nyitó hétvége végleges kereteit nézve három csapat kívánkozik az élre: a Phoenix Mercury, az Indiana Fever és a Chicago Sky. A Phoenix Mercury-nál a magyar állampolgársággal rendelkezõ és az elmúlt években Sopronban remeklõ Yvonne Turner és a Sopronba érkezõ Briann January szerepel. Mindketten a csapat rutinos magjának stabil tagjai, így értékes percekre számíthatnak az évad folyamán. Az Indiana Fever-nél Candice Dupree és Erica McCall teljesítményét követhetjük. A képességeit extra villanásokkal Sopronban is megcsillogtató Dupree-nek ennél a Fever-nél egyértelmûen vezér szerepre kell törekednie 443 lejátszott WNBA mérkõzéssel a háta mögött. A csapat elõrébb lépne a tavalyi utolsó helynél és ebben hasznos kiegészítõ emberként a Szekszárdon egyre kiegyensúlyozottabbá váló McCall is szerepet kaphat.

A Chicago Sky-nál két korábbi honosított válogatott játékosunk Allie Quigley és Courtney Vandersloot szintén komoly kötõdést ad a magyar szurkolóknak. Õk ketten a klub legrutinosabb játékosai, meccsnyerõ emberei. Quigley elsõsorban pontszerzésben, míg Vandersloot karmesteri munkájában emelkedik ki. Új vezetõedzõvel és több erõsítéssel szeretnének rájátszásba jutni, amire minden esélyük meg is van. Éppen minap hangzott el az Aluinvent DVTK sajtótájékoztatóján, hogy nem kizárt a klub szerzõdéshosszabbítása Shatori Walker-Kimbrough-val. A Washington Mystics együttesében a szimpatikus játékost ilyen szemmel is követhetjük. A csapatot a bajnoki cím egyik nagy esélyesének tartják és az elõszezonban Walker-Kimbrough is megmutatta, hogy minõségi percekkel tud segíteni. Volt, hogy a legeredményesebbnek bizonyult.

A New York Liberty-nél a Sopronban szereplõ Amanda Zahui és gyõri Reshanda Gray játékát figyelhetjük. Zahui kaphat közülük nagyobb szerepet, hiszen aktív tagja a klub magas posztos rotációjának. Gray utolsó két WNBA-s szezonjában, amikor tétmeccsen is pályára léphetett (2015, 2016) 9-10 perces játékos volt. Hasonló játékidõvel, a korábbiaknál jobb helyzetkihasználással maximálisan elégedett lehetne. A Minnesota Lynx-nél a márciusig szintén Gyõrben szereplõ Lexie Brown léphet pályára. Brown tavaly a Connecticut Sun-nál nagyon nem találta meg a számításait. Ezúttal érezhetõen új impulzusokat kapott és edzõje is elismerõen nyilatkozott róla. Egy bombaerõs csapatban nagy esélye van, hogy igen kedvezõ irányba terelje pályafutását egy jó teljesítménnyel.

Hirdetés