Hirdetés
Archivum

Magyar Kupa: Bronzérmes a Pécs:

:

Hirdetés

Egy harcias, küzdõs mérkõzésen a Pécs 78-64-re verte a ZTE együttesét és ezzel bronzérmet szerzett a Magyar Kupa 2012-es kiírásában. A zalaegerszegiek szépen tartották magukat, 27 percen át kiegyenlített játék folyt a pályán. Ezt követõen a pécsiek felõrölték riválisukat.

Két fáradt csapat mérte össze az erejét a bronzéremért. Az elõdöntõben várakozásokon alul teljesítõ pécsiek ismét beragadtak a rajtnál és 4 percig nem találtak a gyûrûbe. A ZTE ezt nem tudta olyan könyörtelenül kihasználni, mint tegnap a Gyõr, de 6-1-re így is elléptek. Zeljko Djokic együttese fejben máshol járt az elsõ negyedben, védekezésben hatalmas hibákat vétettek a baranyaiak. A triplavonalon kívül Vida többször is üresen kapta a labdát és két hárompontosával az elsõ negyed végén 21-18-ra vezetett a ZTE.

A második negyed eleje Laczi triplájával indult, így gyorsan egyenlített a Pécs. Horváth Lilláék azonban ellépni nem tudtak, mivel betalált távolról Szélesy, Ambrus és Vida is. A ZTE összesen 7 tripláig jutott 20 perc alatt, míg a pécsiek csak kettõig. A félidõ végül Szélesy utolsó másodperces kosarával zárult, így 20 perc után 39-38-ra vezetett a Zalaegerszeg.
 

A harmadik etap elején 45-42-re ellépett a Pécs, de a játékrész felénél Szélesy triplája után 47-45-nél újra zalai elõnyt jegyezhettünk fel. A fordulópont a negyed utolsó három percébe fordulva, 47-47-nél érkezett el. Ekkor Bukovszki térdét fájlalva lent maradt a parketten és ez jelképesen a szemmel láthatóan fáradó ZTE összeomlását is jelentette. Ezt az idõszakot 10-3-ra hozta a Pécs.

Az 57-50-rõl induló negyedik negyedben Varga és Vida pontjaival 57-54-re jött fel a Zalaegerszeg, de ennél közelebb nem kerültek. A palánk alatt Murphy-t nem tudták tartani Gáll Tamás tanítványai. Az amerikai center 27 pontot szerzett és leszedett 11 lepattanót, miközben a záró negyedben a végül 14 pontig jutó Horváth Lilla is extrát hozott. A ZTE hiába dobott 8 triplát, ha ebbõl 7 az elsõ félidõben született és a végjátékra nem maradt muníció. A Pécs végül 78-64-re nyerte a bronzmérkõzést.
 

A pécsiek játéka elmaradt az elmúlt hetekben mutatott teljesítményük alapján várttól. A Zalaegerszeg pedig ezen a hétvégén kihozta magából a maximumot, a keret adottságait remekül kihasználó taktikával rukkoltak elõ és a két vesztett mérkõzés ellenére Gáll Tamás elégedett lehet a tanítványaival.

Eredmény

Pécs 2010–ZTE NKK 78–64 (18–21, 20–18, 19–11, 21–14)

Hirdetés