Hirdetés
Magyarország

Magyar Kupa elődöntőt vív a DVTK HUN-Therm:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Március 9-én, csütörtökön 17 óra 45 perctől lép pályára a DVTK – Hun-Therm csapata a Killik László Női Magyar Kupa elődöntőjében, ellenfelük pedig az NKA Universitas PEAC csapata lesz. A négyes döntőnek a soproni NOVOMATIC Aréna ad otthont, jegyek pedig már kaphatók az Eventim online felületén. A találkozó előtt Völgyi Péter mondta el gondolatait.

Januártól kezdve – a válogatott szünetet leszámítva – gyakorlatilag egészen múlt szombatig folyamatosan két fronton játszott mérkőzéseket a csapat. Hogyan értékelnéd ezt a két sűrű hónapot?  

Nagyon kemény hónapokon vagyunk túl, rengeteget utaztunk, remek mérkőzéseket játszottunk. Az alapszakasz helyezésünkre nem nyomta rá a bélyegét a nemzetközi szereplés, megingás nélkül sikerült végigjátszani, kedvező pozicióból kezdhetjük majd a rájátszást. Az Euroligában nyertünk nagyon komoly múlttal, anyagi kondiciókkal és játékoskerettel rendelkező csapatok ellen, elérhető közelségbe került a továbbjutást jelentő negyedik hely is, ami végül nem jött össze, de összességében nagyon büszkék lehetünk az első szezonunkra. Sok problémával kellett megküzdenünk, Jovanović sérülése miatt nagyon szűkössé vált a rotációnk, túl nagy súly került így egy-egy játékos vállára. Szerencsére szurkolóink végig mellettünk álltak, átsegítettek bennünket a holtpontokon és maximálisan értékelték a teljesítményünket.”

Kisebb pihenő után fontos feladat vár a csapatra, címvédőként utazunk Sopronba a Magyar Kupa négyes döntőjére, ahol a PEAC lesz az első ellenfelünk. Mik a várakozásaid a négyes döntőre nézve?

“Címvédőként érkeztünk tegnap Sopronba, ami remek emlék, de ma újra meg kell küzdenünk azért, hogy döntőt játszhassunk. A  PEAC-ot nagyon szoros bajnokikon sikerült kétszer legyőznünk az alapszakaszban, azóta erősödött a keretük, szóval nagy csata várható. Szeretnénk ezen a két napon kiadni mindent magunkból. Sérültünk nincs, minden játékosom hadra fogható, szurkolóink szép számmal elkísérnek bennünket, tehát minden adott a jó szerepléshez.”

KILLIK LÁSZLÓ NŐI MAGYAR KUPA – PROGRAM

Március 9. csütörtök

Elődöntők
17:45 NKA Universitas PEAC – DVTK – Hun-Therm
20:45 Sopron Basket – SERCO UNI Győr

Március 10. péntek

17:00 – Bronzmérkőzés
20:00 – Döntő

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés