Hirdetés
Magyarország

Magyar Kupa előtt a Győr – Iványi Dalmát kérdeztük:

:

Fotó: gyorikosar.hu

Hirdetés

Pénteken elrajtol a Killik László Női Magyar Kupa Miskolcon. Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT felkészüléséről Iványi Dalma vezetőedzőt kérdeztük.

A győriek szombaton játszottak egy bajnoki mérkőzést, melyen az ELTE-BEAC Újbuda otthonában 79-58-as sikert arattak.

“Megmutattuk minden arcunkat, volt jó is és rossz is ebben a mérkőzésben.” – kezdte visszatekintését Iványi Dalma. “Én azt gondolom, hogy ez valamilyen szinten várható volt egy hosszabb kihagyás és egy kócosabb felkészülés után. Nem volt teljes a csapatunk, sérülések is hátráltattak minket, Beatrice is az utolsó pillanatban csatlakozott. Én az első félidő miatt szomorú és mérges vagyok, mert ott megint önmagunkat hoztuk nehéz helyzetbe. Puhák voltunk, ritmustalanok. Annak viszont nagyon örülök, hogy a második félidőben azzal a lendülettel, precizitással, agresszivitással, akarattal játszottunk, ahogy szeretnénk. Ez a meccs azért mindenképpen jó, mert ez jelentette az első mérkőzésünket a szünet után és nem a Magyar Kupa. Az pedig nagyon fontos, hogy győzelmet arattunk végül, akár a bajnokság, akár a saját szánk íze miatt.”

A győri klub Facebook oldala rendszeresen statisztikai érdekességekkel segíti a szurkolók eligazodását. Ezúttal arra hívták fel a figyelmet, hogy az idei 18 mérkőzésből mindössze a negyedik alkalommal történt meg szombaton, hogy legalább öten jutottak 10 pont fölé. Iványi Dalmát arról is kérdeztük, hogy ez a csapatjáték további erősödését mutatja.

“Nekünk ez a célunk, hogy bár tudjuk kik azok az igazán húzóemberek, legnagyobb erősségek, de hogy egy igazi csapatként mindenhol veszélyesek legyünk. Ahogy tavaly, úgy idén is azt gondolom, hogy az a siker egyik kulcsa, hogy tényleg csapatként funkcionáljunk jól támadásban és védekezésben. Akkor tudunk eredményesek lenni, jó és modern kosárlabdát játszani, amikor több embertől érkezik a kimagasló teljesítmény.” – tette hozzá a győriek vezetőedzője.

Fotó: gyorikosar.hu

Volt egy nagy visszatérője szombaton a Győrnek. Török Ági négy percet tudott vállalni. A csapatkapitány játéka rendkívül fontos.  “Mindenféleképpen.” – hangsúlyozta Iványi Dalma. “Szegény Áginak ez a szezon nagyon hányattatott, de szépen visszajött ebből a sérülésből is. Folyik még a beépítése, visszatérése. Bízom benne, hogy most a Magyar Kupán is tovább tud menni ezen az úton és a régi helyére vissza tudjuk építeni.”

Az elmúlt három évben nem tudta a Győr a Magyar Kupa negyeddöntőből kivívni a továbbjutást. Nem reagált jól a kupa jelentette speciális versenyhelyzetre a csapat. Arról is kérdeztük a vezetőedzőt, hogy miként látja: sikerült-e előre lépni ebben a műfajban.

“Nagyon remélem. Én azt érzem, hogy a lányok nagyon motiváltak az elmúlt pár év rossz tapasztalata miatt is, amikor nem sikerült túljutni az első körön. Dolgozunk keményen egy két apróságon változtatva, más dolgokra ráerősítve. Nagyon fontos lesz azonban a mentális rész, hogy mennyire tudjuk ezt a motivációt átfordítani pozitív energiába. Az lesz a kulcs a mérkőzésen, hogy a legelső pillanatától kezdve agresszívan, csapatként nagyon fegyelmezetten tudjunk játszani, csak úgy van esélyünk a győzelemre és a továbbjutásra.” – fogalmazott Iványi Dalma, akivel zárásul arról beszélgettünk, hogy mire hívta fel játékosai figyelmét az NKA Universitas PEAC elleni negyeddöntő előtt. A PEAC-ot november végén 78-69-re verték a győriek, de azóta mindkét keret átalakult.

“Amit az előbb is mondtam, onnan indulnék ki. Fontos lesz az agresszív védekezés és az, hogy a mi akaratunk érvényesüljön. A PEAC szépen együtt van, megvannak a szerepek a csapatban. Hozzánk hasonlóan próbálnak minél több játékossal veszélyeztetni. A védekezés azért fontos, mert ott tudunk keménységet, agresszivitást adni és abból tudunk fegyelmezetten, türelmesen, jó ritmussal játszani. A PEAC nagyon szépen tud védekezni, amikor összeáll, alacsony ponton tartja ellenfeleit. Fontos lesz, hogy kidolgozott helyzeteket dobjunk rá és értékesítsünk. 40 percen keresztül kell nagyon koncentráltan játszanunk és kulcsmomentum lehet az is, amit az elmúlt mérkőzések kapcsán már mondtam, hogy a párharcokat hogy tudjuk megvívni egyénileg és ki kerül ki győztesen belőlük.”

Fotó: gyorikosar.hu

A Killik László Női Magyar Kupa programja:

2022. február 18. péntek

Negyeddöntők
13:00 TFSE-MTK – Sopron Basket
15:30 NKA Universitas PEAC – UNI Győr MÉLY-ÚT
18:00 ELTE BEAC Újbuda – Atomerőmű KSC Szekszárd
20:30 Ludovika-FCSM Csata – DVTK

2022. február 19. szombat

Elődöntők
17:00 TFSE-MTK – Sopron Basket / NKA Universitas PEAC – UNI Győr MÉLY-ÚT
19:30 ELTE BEAC Újbuda – Atomerőmű KSC Szekszárd / Ludovika-FCSM Csata – DVTK

2022. február 20. vasárnap

15:30 – Bronzmérkőzés
18:00 – Döntő

Hirdetés