Hirdetés
Magyarország

Magyar Kupa negyeddöntőt játszik szerdán a Győr a BEAC ellen:

:

Fotó: FIBA.basketball

Hirdetés

A Magyar Kupa negyeddöntő mérkőzései a múlt héten kezdődtek, és a Sopron Basket a Szekszárd legyőzésével elsőként jutott a legjobb négy közé. Szerdán a SERCO UNI Győr előtt lesz a lehetőség a továbbjutáshoz, ehhez hazai pályán kell legyőzniük az E.ON ELTE BEAC csapatát. A mérkőzést megelőzően Fűzy-Antolovics Adél nyilatkozott.

SERCO UNI Győr – E.ON ELTE BEAC
szerda, 18:00
Győr Városi Egyetemi Csarnok
Játékvezetők: Györfy Rúben, Farkas Gábor, Minár László (Forrai Sámuel)

Szombaton a Pécs ellen tudtatok 98-88-ra győzedelmeskedni. Hogyan zajlik a felkészülés a játékosoknak és az edzőknek ilyen rövid időn belül egy új mérkőzésre?

Valóban nincs sok időnk felkészülni és ilyenkor a megfelelő regenerációra is figyelni kell. A játékosok ilyenkor erősítenek és rengeteget dobnak, mivel hazai pályán fogunk játszani, valamint az ellenfél taktikáját elemezzük. Ma még egy hosszabb edzésünk lesz videózással egybekötve, ahol a BEAC támadását és a védekezését nézzük át, majd ezt követően a saját játékunkra fókuszálunk, amit majd alkalmazni tudunk ellenük. Mi, mint edzők napokat töltünk az ellenfél elemzésével, a videó összevágásával, amit meg tudunk majd mutatni a játékosainknak. A játékok felismerése és azok összegyűjtése a kollégámhoz tartozik, míg én a védekezés elemzésével és a játékosok egyéni videóiért vagyok felelős.

Az E.ON ELTE BEAC csapata nem egy könnyű ellenfél, hiszen kiszámíthatatlan, hogy éppen milyen formában lépnek pályára a klub játékosai. Annak ellenére, hogy egy fiatal csapatról van szó, nagy potenciált mutatnak az idei szezonban. Mit gondolsz mi a BEAC erőssége, illetve a támadási felülete?

Tóth Franka támadólepattanói nagyon veszélyesek, erre mindenképp fel kell készülnünk. A váltásos védekezés ellen harcosan támadnak a palánk alatt, ezt Pavic és Tóth is többször megmutatta. Kolby Morgan nem játszott ellenünk az előző összecsapáskor, így az ő játéka egy fegyver lehet a BEAC számára. Angyal Barbara nagyon gyors, fürge játékos, akinek kiváló hárompontosai vannak a mérkőzéseken. Ezek alapján inkább egyénileg tudnám őket kiemelni, nem pont a csapatjáték jut elsőre az eszembe, és emiatt ez lehet a mi támadási felületünk. A Magyar Kupa negyeddöntőjében már nem lehet hibázni, és azt gondolom, hogy ezt ők is pontosan tudják, hogy ez mit jelent. Nem úgy fogunk kiállni, hogy ez a győzelem már biztosan a kezünkben van, hiszen a BEAC is annyira szeretne nyerni, mint mi. A BEAC légiósai közben felépültek, látszik a csapatba fektetett munka, illetve a kiegészítő játékosok is hasznosan tudnak beszállni a mérkőzésbe. Komolyan készülünk a holnapi találkozóra, mert nem lesz könnyű dolgunk.

Hirdetés