Hirdetés
Archivum

Magyar Kupa: Quigley nélkül is négy között a Pécs:

:

Hirdetés

A Pécs lesz ott a Sopron, a Gyõr és a ZTE mellett a Magyar Kupa négyes döntõjében. Zeljko Djokic együttese a legjobbja Allie Quigley nélkül a Népligetben magabiztosan verte a Fradit.

12-2-vel indították a Magyar Kupa negyeddöntõinek legjobban várt párharcát a pécsiek. Zeljko Djokic együttese kézben tartotta az elsõ negyedet és a játékrész hajrájához közeledve 17-6-nál már 11 pontos elõnyben volt. A hazaiak rengeteg dobást hibáztak ezekben a percekben, de Englert egy triplával átlendítette a holtponton a társait és 21-17-re is felzárkózott a Fradi. Az elsõ etap Murphy találatával ért véget.

A hazaiak az elsõ negyed utolsó 2 percében tapasztaltak alapján bizakodhattak, hogy szorossá tudják tenni a csatát, de ez végül nem sikerült. A második szakasz elsõ 5 perce 9-2-es pécsi futást hozott és ezzel ismét kétszámjegyûre hízott a differencia. Raksányi duplája után már 35-20-as elõnyben volt a Pécs, míg a szünetben 39-27 állt eredményjelzõn.

A harmadik negyed elején a Fradi igyekezett fokozni az iramot, de egy Englert triplát leszámítva közel 5 percig nem találtak a gyûrûbe. Ez idõ alatt a differencia a 17 pontot ostromolta. A harmadik etap Szlimák hármasával ért véget, ezzel mentette az állást 53-41-re a hazai gárda.

A negyedik szakasz az elõzmények alapján nem sok izgalmat tartogatott. 10 pont alá nem tudott jönni a Fradi, 64-47-nél pedig ismét 17 pontos különbség mutatkozott a csapatok között. Az utolsó percekben a pécsi szurkolók ünneplése közepette már nem változott érdemben a mérkõzés képe, a hazaiak igyekeztek kozmetikázni az eredményen. Végül 72-58-ra nyert és ezzel készülhet a négyes döntõre a Pécs.

A baranyaiaknál Murphy (16), Raksányi (15) és Török (13) feleltek a pontokért, míg a másik oldalon a 16 pontos Englert volt a legeredményesebb. A pécsiek egyik legjobbjuk nélkül is domináltak az összecsapáson, 37-24 arányban nyerték a lepattanókért folytatott csatát, 7-tel több gólpasszt osztottak ki és kevesebb labdát adtak el.

Eredmény
FTC–Pécs 58–72 (17–23, 10–16, 14–14, 17–19)

Hirdetés