Hirdetés
Archivum

Magyar Kupa: Sopron-Gyõr döntõt rendeznek:

:

Hirdetés

A vártnál sokkal szorosabban alakult a Sopron-ZTE elõdöntõ a nõi kosárlabda Magyar Kupában. A harmadik negyedben a Sopron már 17 ponttal vezetett, de a negyedik szakasz elsõ felében sikeres távoli dobásokkal a ZTE 69-63-ra, azaz 6 pontra zárkózott fel. Gáll Tamás együttese végig hatalmasat küzdött, de a sorsdöntõ szituációkból a 29 pontos Kurasova vezérletével a Sopron mindig jobban jött ki.


ÉLÕ KÖZVETÍTÉS

Rengeteg szabálytalansággal indult a második elõdöntõ, melyen a Sopron és a ZTE mérte össze az erejét. Az elsõ 10 percet közel fél órán át játszották a csapatok, ami jól mutatja, hogy mennyit állt a mérkõzés. Az esélyesebb soproni gárda játéka nem tudott összeállni és 15-10-es hátrányban Székely Norbertnek idõt kellett kérnie. Egy negyed után meglepetésre 20-18-as elõnyben volt a ZTE.

A második szakasz elején Fegyverneky 20-20-nál egyenlített, majd Krnjic percei következtek. A ZTE magas emberei számára tarthatatlan center 5 perc alatt 7 pontig jutott és ezzel 29-25-nél már a Sopron volt elõnyben. Ezt követõen a remek napot kifogó Kurasova vette kezébe az irányítást és elkezdett nõni a szakadék a két gárda között. A negyed végén már kétszámjegyû differenciát jegyezhettünk fel, 20 perc után 45-33 állt az eredményjelzõn. A félidõ utolsó másodperceiben Horváth Zsófia beütötte ötödik hibáját, így rá a folytatásban nem számíthattak a zalaiak.

A harmadik negyedben tovább folytatódott a Kurasova-parádé és 52-35-nél, majd 57-40-nél már 17 pontos differenciát jegyezhettünk fel. Eldõlni látszott a csata, sõt ezekben a pillanatokban a címvédõ nagy különbségû sikere is benne volt a levegõben. A negyed végén azonban volt egy 3 perces szakasz, amikor a soproniak nem találtak a gyûrûbe és ekkor 12-13 pontra jött vissza a ZTE. A harmadik etap utolsó másodpercében pedig Bukovszki volt eredményes egy triplából, így a játékrész végére 65-54-re olvadt a differencia.

A ZTE az elõzetes várakozásokkal ellentétben sokkal jobban megizzasztotta ellenfelét. A negyedik negyed elején Székely Norbertnek szinte a kezdõcsapatát kellett újra a pályára küldenie, de ennek nem lett meg az eredménye. Ambrus két, Zsovár egy triplát szerzett és 69-63-nál 6 pontra olvadt a differencia. Végül Kurasova döntötte el a találkozót, miután elõbb dobott egy triplát, majd nem sokkal késõbb egy büntetõt is értékesített. 73-63-nál pedig ismét 10 pontra nõtt a különbség.

A mérkõzés utolsó 4 percében is nagyot harcolt a ZTE, de ekkor már fordítási esélyeik nem voltak. A Sopron 84-69-es sikerébõl Kurasova 29, Krnjic 13, Fegyverneky 12 ponttal vette ki a részét. A ZTE legeredményesebbje a 21 pontos Zsovár volt.

Szombaton 16 órától a Sopron-Gyõr megyei rangadón dõl el a Magyar Kupa sorsa. A bronzmérkõzésen a Pécs és a ZTE méri össze az erejét.

Eredmény
UNIQA-Euroleasing Sopron–ZTE NKK 84–69 (18–20, 27–13, 20–21, 19–15)

A döntõrõl a terveink szerint élõ, szöveges közvetítésben számolunk be.

Hirdetés