Hirdetés
Archivum

Magyar Kupa: Története elsõ döntõjére készülhet a Gyõr:

:

Hirdetés

Összességében magabiztosan nyerte a Gyõr a Pécs elleni Magyar Kupa elõdöntõt. A baranyaiak az elsõ két negyedet rosszul kezdték és már a második szakasz elején 10 pont feletti hátrányba kerültek. A harmadik etapban volt egy fellángolása a pécsi gárdának, de gyõzelmi esélyekkel nem számolhattak.

ÉLÕ KÖZVETÍTÉS

A bajnoki és az Euroliga átlagnál jóval több nézõ látogatott ki a gyõri csarnokba. A hangulatért a pécsi szurkolók feleltek, akiknek a mérkõzés elsõ perceiben nem sok örömük lehetett. Több mint 3 percen át nem találtak be a vendégek. A Gyõr ezt könyörtelenül kihasználta és 4 perc után már 8-2-re vezetett. A Pécs, ha nem is játszott pontosan, de nagyot harcolt. Horváth Lilla, Quigley és Murphy is küzdelmes pontokat szerzett, így 12-11-nél már baranyai elõnyt jegyezhettünk fel.

Az elsõ negyed utolsó perce 16-16-rõl indult, de ezt követõen a remek napot kifogó Nagy-Bujdosó és Ciglar pontjaival 20-16-nál ismét megléptek a hazaiak. A második szakasz eleje úgy indult, ahogy az elsõ. 4 perc alatt egy 13-4-es futást csinált a Gyõr és ezzel 33-20-ra szakadtak el. A két csapat között állandósulni látszott a 14-16 pontos differencia. A szünetben 44-31 állt az eredményjelzõn.

A harmadik szakasz Raksányi triplájával indult és ezzel ébresztõt fújt a vendégeknek. Quigley büntetõivel 44-38-ra zárkózott fel a Pécs. A baranyaiak 46-40-nél kétszer is támadhattak azért, hogy közelebb kerüljenek, de ez nem sikerült. Ezt követõen egy “4 pontos támadást” csinált a Gyõr: Ciglar két büntetõt dobhatott. Egyet értékesített, a második lejött, de Nagy-Bujdosó megszerezte a lepattanót és ebbõl egy 2+1-es szituáció kerekedett. 50-40-re meglógott Füzy Ákos gárdája és innen már nem volt visszaút a Pécsnek.

A negyedik negyed 59-46-rõl indult. Ebben a szakaszban a Pécs már fizikálisan is elfogyni látszott. Amikor pedig Ciglar triplája után az utolsó 5 percbe érkezve 64-46-ra módosult az állás, eldõlt a találkozó. Az utolsó két percben mindkét szakvezetõ lecserélte a kulcsembereit, a mérkõzés vége 75-57 lett. A Gyõr legeredményesebbjei a 17 pontos Nagy-Bujdosó és a 15 pontos Ciglar volt. A Pécsnél Quigley jutott 16 pontig.

Eredmény
Pécs 2010–UNI SEAT Gyõr 57–75 (16–20, 15–24, 15–15, 11–16)

Hirdetés