Hirdetés
Magyarország

Magyar Kupa után, a bajnoki alapszakasz hajrája előtt a Győr – interjú Iványi Dalmával:

:

Hirdetés

A 2021-es Killik László Női K&H Magyar Kupa negyeddöntőjében az UNI-Győr – MÉLY-ÚT 74-71-re maradt alul az Aluinvent DVTK-val szemben. Iványi Dalmát, a győriek vezetőedzőjét kértük egy kis visszatekintésre és helyzetértékelésre.

Szomorúak voltunk, hogy nem sikerült bejutni a legjobb négybe. Nem játszottunk tökéletesen, sok hibát követtünk el, engedtük, hogy a Diósgyőr irányítsa a mérkőzést. Azt gondolom, hogy élesebbek voltak és a kulcspillanatokban pontosabbnak bizonyultak, megszerezték a szabad labdákat. Ez volt a vereségük oka elsősorban. Nehéz ilyenkor. Szerettünk volna a Magyar Kupában is jól szerepelni és nagy lehetőséget szalasztottunk el. Egy álommal kevesebb lett, de fontos, hogy tanuljunk belőle. Kielemezzük a hibákat és azokat kijavítsuk, mert nagy téttel bíró mérkőzések várnak még ránk a bajnokságban. Összeségében úgy tudom összefoglalni a gondolataimat, hogy nem így terveztük, fájó vereség volt, de most lesz igazán fontos, hogy építkezzünk belőle és erőssebben jöjjünk ki ebből a helyzetből.

– összegzett Iványi Dalma.

Fotó: Girgász Péter

A győrieknek a szerdai negyeddöntős búcsú után 10 nap telik el a következő tétmérkőzésükig. Szombaton a Vasas Akadémiát fogadják a bajnokság 21. fordulójában.

“Múlt héten pénteken két edzést tartottunk. Fontos eközben, hogy frissítsük is magunkat és emiatt a hétvége szabad volt. ” – mondta ezen 10 napos periódusról Iványi Dalma. “Most egy egész hét áll előttünk, hogy készüljünk a következő mérkőzésre. Tervszerűen a bajnokság hátralévő részére egy ciklust kezdünk, melybe már az alapszakaszból hátralévő két mérkőzést is tekintjük. Nagyon fontos lesz a játékelemek pontosítása, egy-két újdonság begyakorlása és a fizikális frissítés, illetve erősítés, ami még belefér a szezonból hátralévő durván két hónapba.”

A 2021-es Killik László Női K&H Magyar Kupa vasárnap a Sopron Basket győzelmével ért véget. A fináléban a soproniak 79-56-ra múlták felül az Aluinvent DVTK-t. A bronzmeccsen az Atomerőmű KSC Szekszárd 70-64-re verte a PEAC-Pécset. A Sopron három összecsapásán kívül a másik öt mérkőzés kiélezett küzdelmet hozott, a számszerű eredményekben minimális differencia alakult ki.

Jó Magyar Kupa volt. A három negyeddöntő nagyon szorosan alakult és örömteli, hogy együtt van a mezőny. Az látszott már szezon közben is, hogy a Sopron kimagaslik a magyar mezőnyből, szépen játszanak, erős csapat. Jó a magyar kosárlabdának, hogy a Final Four-ba jutásra esélyesek az Euroligban. A többi csapat között az aktuális forma, illetve az dönthet, hogy kinek a taktikája, akarata érvényesül az adott napon. Változatos, fordulatos mérkőzéseket láthattunk és kiélezett harcok lesznek a szezon hátralévő részében. Az mindenképpen hasznos a magyar női kosárlabdának és a játékosoknak, hogy mindig 100%-ot kell nyújtani és nincsenek lefutott mérkőzések. Különböző játékstílusú és szerkezetű csapatok csapnak össze. Ezért fontos nekünk is kihasználni minden lehetőséget, hogy fejlődjünk, pontosítsunk és élesek, határozottak legyünk a bajnokság utolsó szakaszára.

– értékelte a tornát Iványi Dalma.

Az UNI-Győr-MÉLY-ÚT a bajnokság 21. fordulójában szombaton 17 órától a Vasas Akadémiát fogadja. A 22. fordulóban pedig március 10-én a Ludovika-FCSM Csata látogat Győrbe.

Fotó: Girgász Péter

Hirdetés