Hirdetés
Magyarország

Magyar Kupa után bajnoki rájátszás előtt az NKA Universitas PEAC – Kiss Virág nyilatkozott:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

Egy forduló ugyan még hátra van az élmezőny alapszakaszából, utána viszont gyors ütemben megkezdődik a magyar bajnoki rájátszás. A negyeddöntőben az NKA Universitas PEAC ellenfele az Atomerőmű KSC Szekszárd lesz, a két győzelemig tartó párharc pedig március 28-án, kedden kezdődik. A rájátszás sűrű programjának kezdete előtt oldalunk Kiss Virággal beszélgetett várakozásairól, ám első körben a Magyar Kupán történtekre tekintettünk vissza.

Amint az ismert, 2023-ban a Killik László Női Magyar Kupa a Sopron Basket sikerét hozta. Az eredményhirdetés alkalmával az egyéni díjakat is kiosztották, ahol a legtöbb pontot szerző játékosa Kiss Virág, az NKA Universitas PEAC centere lett, aki a két összecsapáson összesen 36 pontot ért el. Az elődöntőben az NKA Universitas PEAC 76-72-re verte a DVTK HUN-Therm alakulatát, ekkor Kiss 20 ponttal és 12 lepattanóval zárt, míg a döntőben a pécsiek 89-46-ra alulmaradtak a Sopron Basket együttesével szemben, ezen a mérkőzésen pedig 16 pontot ért el Kiss Virág.

“Ha visszatekintünk a Magyar Kupára, akkor azt gondolom, hogy a Sopron elleni döntőmérkőzés nyílván hagyott bennünk egyfajta rossz szájízt, hiszen szerettünk volna egy szorosabb meccset játszani.” – kezdte gondolatmenetét Kiss Virág. – “A Miskolc ellen viszont maximálisan kihajtottuk magunkat, szinte mindenkinek 25-30 percet kellett játszania, így talán nem is csoda, hogy elfogyott az erőnk a döntőre. Ezzel együtt viszont szerintem már az önmagában is egy hatalmas eredmény, hogy a DVTK-t le tudtuk győzni az elődöntőben, hiszen egy olyan csapatról van szó, akik idén nemzetközi szinten is folyamatosan helytálltak, és bebizonyították, hogy mennyire jók. Ebből kifolyólag én azt gondolom, hogy nekünk inkább ez a Diósgyőr elleni találkozó volt az igazi Magyar Kupa döntő, a Sopron ellen már inkább csak azon volt a hangsúly, hogy élvezzük a játékot. Akkor sajnos csak annyi volt bennünk, de bízom benne, hogy most szombaton majd egy kicsit szorosabb mérkőzést tudunk játszani velük.” – fogalmazott a Pécs válogatott centere, aki egyben arra is kitért, hogy ez a Magyar Kupa ezüstérem pontosan hol helyezkedik el a klub történelmében. 

“Én azt gondolom, hogy ez mindenképpen egy nagy sikernek számít a klub számára. Ugyanis, bár az elmúlt években is ott voltunk a legjobb négy között, érmet egészen pontosan kilenc éve nem sikerült nyernünk. Ez a második hely tehát számunkra, játékosoknak, illetve magának a klub számára is egy hatalmas dicsőségnek számít.

Ezzel együtt viszont elég hamar le kellett magunkban zárni a történteket. Nagyon fontos bajnoki szakasz előtt állunk, kezdődik a rájátszás, ami a szezon legfontosabb része. Nyílván ez a Magyar Kupa ezüst erőt, löketet ad a csapatnak, de én úgy gondolom ezzel most nem szabad többet foglalkoznunk. Most minden figyelmünket, energiánkat a bajnokságra kell fordítanunk. Természetesen, ahogy azt korábban beszéltük is, büszkének kell lenni az elért eredményre, mindenkinek kellőképpen el kell raktároznia, ám ennek a rájátszásban mondhatni semmi jelentősége nincs. Most, első körben a Sopronra, majd a Szekszárdra kell koncentrálnunk.” – mondta Kiss Virág, aki következőnek a Magyar Kupán nyújtott teljesítményét értékelte. 

“Őszintén szólva, nekem együtt a kettő – az ezüstérem, illetve a különdíj – ér számomra nagyon sokat. Ha csak a különdíj lenne, természetesen annak is örülnék, de ez az ezüstérem az, ami még gyönyörűbbé teszi a dolgokat. Ezzel még többet ér, még nagyobb jelentősége van az egész történetnek, hiszen már régóta szerettük volna megverni a Miskolcot, és ez most téthelyzetben sikerült, méghozzá remek csapatjátékkal. Mindemellett természetesen annak is örülök, hogy sikerült a jobbik arcomat, formámat mutatnom a soproni négyes döntőn. Hiszen előtte érezhető volt a fáradtság, nemcsak rajtam, de az egész csapaton, ám a DVTK elleni meccsen egymást billentettük át a holtponton, s végül sikerült egy bravúrt elérni. Ez tesz igazán boldoggá.”

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Jelenleg az NKA Universitas PEAC a tabella negyedik helyén áll 15 győzelemmel és 6 vereséggel, míg közvetlen riválisuk, a Szekszárd az ötödik helyet foglalja el a tabellán 14/7-es mérleggel. Az alapszakasz március 25-i utolsó fordulóján Kiss Virág együttese a magyar bajnok Sopron csapatát látja vendégül, akik ellen, egyebek mellett annak a kérdése is eldől, hogy az NKA Universitas PEAC és az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatai közül melyik végez a negyedik helyen, azaz kié lesz a pályaelőny a rájátszás első körében. Mint ismert, holtverseny esetén a tolnaiaké lesz a kedvezőbb pozíció, ám, ha a pécsi gárda az utolsó fordulóban legyőzi a Sopron Basketet, avagy az Atomerőmű KSC Szekszárd hazai pályán vereséget szenved a második helyre hajtó SERCO Uni Győrtől, akkor a pályaelőny a PEAC csapatáé lesz. Kiss Virág következőnek a rájátszással kapcsolatos várakozásaira tért ki.

“Szerintem bátran kimondhatjuk, hogy az a legfőbb célunk, hogy négy közé jussunk a bajnokságban. Ez persze egyáltalán nem lesz egyszerű, hiszen legalább öt nagyon erős csapat alkotja az élmezőnyt, így tehát azt gondolom, hogy lépésről-lépésre kell haladnunk. Most szombaton érkezik hozzánk a Sopron, akik ellen, ahogy említettem, szeretnénk tisztesebben helytállni, majd következik a Szekszárd a negyeddöntőben, akik pedig közvetlen riválisaink. Rájuk pedig attól a pillanattól kezdve maximálisan kell koncentrálnunk, ahogy lefújják a Sopron elleni találkozót. S bár a Sopron ellen sem feltett kézzel lépünk pályára, a realitás talaján maradva azt gondolom, hogy nagyon minimálisak a győzelmi esélyeink. A Szekszárd elleni negyeddöntőre visszatérve pedig, még a pályaelőny kérdése sem dőlt el, amin szintén rengeteg múlik. Nehéz időszak áll tehát előttünk, ezzel tisztában vagyunk, de hiszem, ha ugyanolyan koncentráltan és egy csapatként dolgozunk a rájátszásban, mint ahogy azt az alapszakasz során tettük, akkor sikerülhet elérni a kitűzött céljainkat.” – zárta a beszélgetést Kiss Virág, az NKA Universitas PEAC válogatott centere.

Az idei rájátszás játéknapjai IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés