Hirdetés
Európa

Magyar nap az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Szerdán nyolc mérkőzést rendeznek az Európa Kupában. Öt pályán magyar csapat szereplését követhetjük.

Ritka, amikor egy nemzetközi kupasorozat játéknapján nyolcból öt meccsen magyar csapat lép pályára. Ezúttal az Európa Kupában ez lesz a helyzet. Minden találkozóhoz közöltünk részletes felvezetést. A veretlen Atomerőmű KSC Szekszárd a Herner TC legyőzése után újabb német riválissal találkozik. Ezúttal a még nyeretlen Keltern lesz az ellenfél a tolnai megyeszékhelyen 18 órakor kezdődő összecsapáson. A sérülésektől tizedelt Aluinvent DVTK szintén hazai pályán lép pályára. 18 óra 30 perctől a továbbjutási esélyek szempontjából kulcsfontosságú derbin a francia Basket Landes lesz a vendég a Generali Arénában.

Fotó: Cadi La Seu

Három együttesünk külföldre utazott. A Belgiumban bravúrt bemutató VBW CEKK Cegléd egy kiemelkedő kaliberű gárda, a görög bajnok Olympiacos ellen folytatja szereplését. A UNI Győr – MÉLY-ÚT és a PEAC-Pécs pedig Spanyolországban szerepel. A győriek a bombaerős Salamanca csarnokában bizonyíthatnak. Brutálisan nehéz erőpróba lesz. A PEAC-Pécs pedig az elmúlt két találkozóját, közte a DVTK elleni EK-csoportmeccsét 90 pont feletti dobteljesítménnyel megnyerő Cadi La Seu otthonában lép pályára.

Nézzük a három nem magyar érdekeltségű összecsapást. A Keleti Konferenciában lesz egy orosz presztízsrangadó az MBA Moszkva és a Szpartak Moszkva között. A Nyugati Konferenciában pedig két francia csapat készülhet papírforma szerint magabiztos hazai sikerre. A Carolo Basket a Fribourg, a Roche Vendee a Liege alakulatát látja vendégül.

Menetrend

17:00 MBA Moszkva – Szpartak Moszkva
17:30 Olympiacos – VBW CEKK Cegléd
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – Rutronik Stars Keltern
18:30 Aluinvent DVTK – Basket Landes
20:00 Flammes Carolo Basket – Fribourg
20:00 Roche Vandee – Liege
20:30 Perfumerias Avenida Salamanca – UNI Győr – MÉLY-ÚT
21:00 Cadi La Seu – PEAC-Pécs

Hirdetés