Hirdetés
Archivum

Magyar rangadó Törökországban; fontos mérkõzést játszanak Honti Katáék:

:

Hirdetés

Vasárnap a Cegléd – Novi Zagreb MEL mérkõzés mellett az európai topligák közül Törökországra és Olaszországra érdemes megkülönböztetett figyelmet fordítani, miután mindkét helyszínen fontos rangadót vívnak a magyarok csapatai.

Törökországban egymás ellen lép pályára Vajda Anna (Adana Botas) és Horti Dóra (Canik) együttese. Az Adana Botas a tabella 9. helyén áll 3/4-es mutatóval. Ennek ellenére a Botas nincs messze a török középmezõnytõl, egy gyõzelemmel akár az 5-6. hely környékére feljöhetnének Vajda Annáék. Az Adanában a magyar válogatott klasszisa mellett Michelle Snow, Bahar Öztürk és Sandra Ygueravide számítanak húzóembernek. Ez a négyes a csapat pontjainak háromnegyedét szállítja mérkõzésenként és Vajda kivételével mindegyikük 33 perc felett átlagol.

A Canik rosszabbul kezdte a szezont, miután 1/6-os mutatóval jelenleg az utolsó elõtti kiesõ helyen állnak. Bár a gárda nem remekel, Horti Dóra kiváló mutatókkal rendelkezik. 15.8 pontot átlagolt és a keret jelenleg legeredményesebb játékosa. Mellette Lauren Ervin és Quianna Chaney tolják a csapat szekerét. Nem volt könnyû sorsolása a Caniknak, de átestek a nagyköltségvetésû Euroliga csapatok elleni meccsekeb és innentõl kezdve 3-4 fordulón át olyan ellenfelek következnek, akik ellen javíthatnak a mérlegükön.

Olaszországban Honti Katáék a szintén 5/1-es mutatóval álló Acqua&Sapone Umbertide gárdájához látogatnak. A liga honlapján azzal a címmel jelent meg a találkozó beharangozója, hogy Euroliga szintû koncentrációra lesz szükség a Schio-tól a sikerhez. Az Umbertide jó szezonkezdetéért három játékos felelt: Ashleigh Fontenette, aki tavaly még a kisebbik brnói csapatban villogott, a legismertebb légiósuk Chante Black és a Schio-ban is megforduló olasz válogatott Chiara Consolini. Ettõl függetlenül a Schio több jó képességû játékossal rendelkezik és hosszabb a kispadja, így Honti Kátáék az esélyesek idegenben is.

A Fila San Martino di Lupari Rasheed Ritával a soraiban a tabella utolsó helyén álló nyeretlen Chietit fogadja. A San Martino di Lupari megszerezheti a második gyõzelmét a bajnokságban, ami az élvonalbeli tagság megõrzése szempontjából rendkívül fontos lenne.
 

Hirdetés