Hirdetés
Archivum

Magyarország és Románia közösen rendezi a 2015-ös Európa-bajnokságot?:

:

Hirdetés

Magyarország és Románia közösen rendezi a 2015-ös nõi kosárlabda Európa-bajnokságot – közölte honlapján a román szövetség.

A beszámoló szerint a döntés pénteken az európai szövetség (FIBA Europe) végreható bizottságának szlovéniai ülésén született, amelyen jelen volt a román szövetség elnöke, Carmen Tocala is.

A 2015-ös Eb-n részt vevõ csapatokat négy csoportba sorolják majd, a cikk alapján pedig a romániai csoportok mérkõzéseit Nagyváradon és Kolozsváron játsszák, a döntõt Magyarországon rendezik. A közleménybõl az is kiderül, hogy a FIBA Europe elsõ alkalommal adta két országnak a rendezés jogát, s ez azt jelenti, hogy Magyarország és Románia válogatottjai rendezõként, selejtezõk lejátszása nélkül indulhatnak a kontinensviadalon.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint az is újdonságnak számít, hogy 2015-ben húsz csapat szerepel majd az Eb-n.

Ezzel szemben Sterbenz Tamás, a magyar szövetség fõtitkára úgy nyilatkozott az MTI-nek a FIBA Europe ülésének helyszínérõl, hogy még nincs végleges döntés az ügyben:
“Csakugyan zajlanak tárgyalások a két szövetség között arról, hogy két csoport küzdelmeit Romániában rendezzék meg, de végsõ döntés csak nyáron várható”.

Magyarország tavaly december 18-án nyerte el az esemény rendezési jogát, s az eredeti tervek szerint a csoportmérkõzéseket Sopronban és Gyõrben, a középszakaszt Veszprémben és Szombathelyen, helyosztókat pedig Budapesten bonyolítják le.

MTI

Hirdetés