Hirdetés
3x3

Vereséget szenvedett Izraeltől a magyar válogatott a FIBA 3×3 WS torna nyitányán

Magyarország - Izrael 10-15

FIBA 3x3 Women's Series Klaipeda
Klaipeda, Litvánia
Vladimir Veskovic, Miroslava Jovicin

Magyarország: Révész Boróka 1, Tenyér Zsófia, Jáhni Zsófia 5, Tóth Orsolya 4.

Izrael: Alyssa Faith Baron 5, Yarden Gutt, Tal Yakov 5, Daniel Raber 5

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Pénteken délután megkezdte szereplését a magyar válogatott a litvániai Klaipedában zajló FIBA 3×3 Women’s Series tornán. A mieink az első mérkőzésükön 15-10-es vereséget szenvedtek Izraeltől.

A magyar csapat Jáhni Zsófia, Révész Boróka, Tenyér Zsófia és Tóth Orsolya összeállításban szerepel a tornán, ahol a csoportellenfeleink Spanyolország, Izrael és Ausztria.

Az első mérkőzésén gyorsan magához ragadta a vezetést a magyar válogatott: Jáhni Zsófia találatával kerültek előnybe a mieink, majd Tóth Orsi büntetőjével 2-0-ra vezettünk 40 másodperc játékot követően. A folytatásban Izrael vette át az irányítás és 6-2-re fordítottak.

Fotó: FIBA.Basketball

A kisebb kosárcsendünket Jáhni büntetője törte meg. Végül az első megszakításhoz 7-3-ról érkeztek a csapatok. Visszatérve a pályára Izrael tovább növelte a differenciát. 9-3 után Révész Boróka szerezte a következő magyar pontot. A második megszakítás 11-4-ről jött el.

Nagyot küzdöttek a magyar lányok, egy pillanatra nem adták fel. Három perc volt vissza, amikor Tóth duplájával 11-6-ra jöttünk vissza, majd Jáhni két találatával 12-8-ra megközelítettük Izraelt. A mérkőzésből 1 perc 20 másodperc volt hátra, amikor Jáhni újabb pontjával 14-9-re szépítettünk. Az utolsó percben Tóth 14-10-re alakította az eredményt, de ennél közelebb nem kerültek a mieink. Végül 15-10-es izraeli siker született.

Folytatás 18 óra 40 perctől Spanyolország ellen.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés