Hirdetés
3x3

Magyarország – Olaszország mérkőzés az olimpiáért:

:

Hirdetés

Vasárnap 19 óra 20 perctől Olaszországgal vív döntőt a magyar válogatott a debreceni 3×3-as olimpiai selejtezőn.

Az elődöntőben Olaszország 16-11-re győzte le Hollandiát, Magyarország pedig 21-9-re Tajvant. A két csoportgyőztes mérkőzik meg a fináléban. Az olaszok a csoportkörben Tajvant 21-11-re, míg Iránt 21-5-re múlták felül. A legeredményesebbjük Rae Lin D’Alie 18 ponttal, Chiara Cosolini 15, Sara Madera 14 pontot ért el eddig. Egyet cseréltek Graz óta. Marcella Filippi helyét Giulia Rulli vette át. A 2018-as világbajnok csapatuk két tagja cserélt helyet, tehát a rutin megmaradt náluk és ez rendkívül fontos egy ilyen téthelyzetben. Rulli jól szállt be, 11 pontot ért el az eddigi három mérkőzésen.

Az olaszoknak a grazi selejtező nem sikerült igazán jól. Spanyolországtól, Svájctól és Ausztriától is kikaptak. Nem lepattanóztak jól Ausztriában, mind a három vereségük alkalmával elmaradtak ebben az aktuális riválisuktól. A spanyolok ellen még működtek a távoli dobásaik, akkor szoros végjátékot alakítottak ki. Ausztria (3/11 – 27%) és Svájc (1/8 – 12%) ellenn azonban rendkívül rosszul teljesítettek ebben. A szombati csoportmeccsekből messzemenő következtetést nem szabad levonni, de úgy tűnik rendezték a sorokat. Tajvan ellen a négy sikeres távoli dobásukat és a 20 lepattanójukat kell kiemelni, míg Irán legyőzésekor azt, hogy 29 kísérletükből 18 sikeres lett.

Hollandia ellen az olasz válogatott a magas posztokon kisebb hátrányban volt, de kilenc eladott labdába kényszerítették bele az ellenfelüket és az egypontosokat nézve 23 kísérletükből 13 sikeres lett. Nem tudhat maga mögött sikeres időszakot Olaszország, ahogy azonban a csapatbemutatónkban is kiemeltük: három kiemelkedően rutinos játékost és Sara Madera személyében egy feltörekvő tehetséget sorakoztatnak fel. Sok nagy csatát nyertek a női 3×3 meghatározói nemzetei között. Rendkívüli érzelmeket képesek megmozgatni a pályán és ebben a speciális versenyhelyzetben ennek nagy szerepe lehet.

Az álom kapujába érkeztünk! A magyar válogatott remek játékkal győzte le Tajvant az elődöntőben. A mérkőzés középső szakaszában jól ismerték fel a mieink, hogy a mindössze három játékossal, csere nélkül szereplő ellenfelünk holtponthoz érkezett. Klasszis megoldásokkal sikerült erőt mutatni, hogy aztán Cyesha Goree és Medgyessy Dóra villanásaival behúzzuk a mérkőzést.

Jól reagáltak a tétre a lányok. Nem érződött görcsösség. Fontos, hogy másfél perc után mind négy játékosunk betalált az elődöntőben. Sikerült a lepattanócsatát 23-12-re hozni és a 33 dobáskísérletből 17 sikeres lett. Ezekkel az erényekkel hazai közönség előtt esélyes válogatottunk.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Hirdetés