Hirdetés
Archivum

Magyarország pályázik a 2015-ös nõi kosárlabda Eb megrendezésére:

:

Hirdetés

Bánki Erik, az Országgyûlés Sport- és Turizmusbizottságának elnöke és Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) vezetõje hétfõn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a készülõben lévõ pályázat riválisai Spanyolország, Szerbia, valamint – közösen – Fehéroroszország és Litvánia lesznek.

“Az eddigi utolsó magyar rendezésû Eb még 1997-ben volt. Ha a jelenleg Sopronban zajló pótselejtezõt sikerrel vesszük, az nagy lökést adhat a terveinknek – mondta Bánki Erik. – A soproni tornán komisszárként jelen lévõ török Emin Balci, aki egyben az európai szövetség technikai vezetõje, már felajánlotta nekünk a segítségét, ami azért nagy szó, mert õ volt a fõszervezõje a tavalyi férfi és lesz a 2014-es nõi világbajnokságnak Törökországban.”

Szalay Ferenc közölte, hogy az MKOSZ leadta a jelentkezését, egyelõre pontos helyszínek nélkül.

“Az európai szövetség jövõre hirdeti ki a gyõztes pályázatot, és mivel akkor lesz 100 éves a magyar kosársport, szeretnénk otthont adni majd a FIBA Europe végrehajtó bizottsági ülésének – tette hozzá a szövetség elsõ embere. – Nagy ajándék lenne, ha éppen akkor jelentenék be, hogy mi bonyolíthatjuk le a 2015-ös Eb-t. A rendezés egyébként nem lenne rentábilis, de nekünk az a feladatunk, hogy példaképeket állítsunk az utánpótlás elé.”

Szekeres Pál, a Nemzeti Erõforrás Minisztérium helyettes államtitkára jelezte, hogy a kormány teljes mellszélességgel támogatja az MKOSZ törekvését.

A sajtótájékoztató végén – melyen Emin Balci mellett képviseltette magát a soproni pótselejtezõ mind a négy vendégküldöttsége – Szalay Ferenc válogatott mezzel és kosárlabdával ajándékozta meg Bánki Eriket és Szekeres Pált.

Hirdetés