Hirdetés
Európa

Magyarországi légiósok a 2021-es Európa-bajnokságon:

:

Hirdetés

Csütörtökön elrajtol a spanyol-francia közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság. A torna csoportjait külön-külön összeállításokban mutattuk be (A-csoport, B-csoport, C-csoport, D-csoport). Az alábbiakban nézzük azokat a játékosokat, akik elmúlt szezonban hazánkban szerepeltek és azokat, akiket már a magyar klubjaik hivatalosan is bejelentettek a következő évadra.

A legtöbb magyarországi légiós a szerb csapatban kapott helyet. Jelena Brooks az elmúlt szezonban és a következő évadban is a Sopron Basket együttesét erősíti. Tina Krajisnik az elmúlt évaddal távozott Sopronból. Érkezett viszont a bajnoki címvédőhöz Nevena Jovanovic Franciaországból. Maja Skoric pedig az Atomerőmű KSC Szekszárdot erősítette.

A társházigazda és legnagyobb favorit francia válogatottban a honosított posztot Gabby Williams, a Sopron Basket klasszisa tölti be. A torna várható élmezőnyéből Szlovénia nemzeti csapatában is követhetünk magyarországi játékost. Az Atomerőmű KSC Szekszárd éppen a napokban jelentette be Zala Friskovec szerződés-hosszabbítását.

Szintén hosszabbított klubjával, a PEAC-Péccsel a szlovák válogatott Nikola Dudasova. A bosnyák csapatban helyet kapott a tavalyi szezonban a ZTE NKK-nál szereplő irányító Miljana Dzombeta. A görög válogatottban pedig a VBW CEKK Ceglédtől távozó Katerina Sotiriou teljesítményét követhetjük.

A csoportok beosztása

A-csoport (Valencia, Spanyolország): Spanyolország, Svédország, Fehéroroszország, Szlovákia
B-csoport Valencia, Spanyolország): Szerbia, Olaszország, Montenegró, Görögország
C-csoport (Strasbourg, Franciaország): Belgium, Szlovénia, Törökország, Bosznia-Hercegovina
D-csoport (Strasbourg, Franciaország): Franciaország, Oroszország, Csehország, Horvátország

A csoportokból az első helyezettek automatikusan a negyeddöntőbe kerülnek. A második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak a legjobb nyolc közé jutásért. A torna első hat helyezettje részvételi jogot szerez a 2022 februárjában esedékes világbajnoki selejtezőre.

Hirdetés