Hirdetés
Archivum

Maikel Lopez: nehéz mérkõzés lesz egy kemény csapat ellen:

:

Hirdetés

Maikel Lopez vezetõedzõ szerint nehéz mérkõzés vár egy kemény csapat ellen a nõi Európa Kupa második negyeddöntõjének visszavágóján az Aluinvent DVTK Miskolc kosárlabdázóira, akik a francia Landes-ot fogadják szombaton.

A pénteki sajtótájékoztatón a spanyol szakember rámutatott: kilenc nap alatt ez lesz az ötödik mérkõzésük, és eddig valamennyi fontos meccs volt. Hozzátette, szeretnék folytatni jó szereplésüket az Európa Kupában, így “mennek neki” a hétvégi mérkõzésnek.

A francia csapattól szerdán elszenvedett 89-65-ös vereségre utalva Maikel Lopez közölte: a 24 pontos hátrány nem kevés, de három fontos szegmense volt az elsõ meccsnek, amelyeket ha kiküszöbölnek, valós esélyük lehet a párharc megfordítására.

Elsõként a rengeteg eladott labdáról beszélt, amelyekbõl 37 pontot szerzett az ellenfél, a bár végén “mi is sok labdát szereztünk, ezeket nem tudtuk gólokra váltani, csak 12 került a kosárba”.

Másodszor több alkalommal voltak olyan extra besegítsék a védekezésben, amelyek nem voltak indokoltak, így maradtak szabad játékosok az ellenfélnél – sorolta a szakember hozzátéve, hogy a harmadik hiba a lepattanók kérdése, amelyben a DVTK 36-21-re alulmaradt a franciákkal szemben.

A tréner hangsúlyozta, a motiváció és az ambíció az, hogy a legjobb négy közé jusson a csapat az EK-ban, és “ez feledtetni tudja a fáradságot is”.

Emlékeztetett arra is, hogy a korábban elért eredmények alapján a Diósgyõr az ötödik legjobb csapat az EK-ban.

A játékosokban megvan a harci kedv, hogy hazai pályán ezt a vereséget ne tekintsék lélektani nyomásnak. Huszonnégy órával a mérkõzés elõtt úgy vélem, van esélyünk” – mondta a szakember, hozzátéve: lehet, hogy a franciák túlzott önbizalommal jönnek Miskolcra, de amikor meglátják a nagy számú közönséget, ez ellenük fordulhat.

A visszavágóra szombaton 19.45 órakor kerül sor a Generali Arénában.

Forrás: MTI

Hirdetés