Hirdetés
Európa

Maja Skoricot köszöntötték Franciaországban:

:

Hirdetés

A Basket Landes – Aluinvent DVTK mérkőzés előtt Maja Skoricot köszöntötték a francia klub képviselői.

Mint ismert, Maja Skoric a 2017/2018-as évadban a Basket Landes játékosa volt. Ceglédről igazolt Franciaországba és később innen érkezett Miskolcra. Skoric a franciaországi szezonjában 30 mérkőzésen 7,2 pontot és 3.5 lepattanót átlagolt.

Szerdán az Aluinvent DVTK 81-66-ra maradt alul Mont de Marsan városában. Egykori csapatának Skoric közel 26 perc alatt 8 pontot dobott. Emellett 2 lepattanó és 2 gólpassz került a statisztikai lapjára.

“Gratulálok az ellenfelünknek. A nagyon erős hazai pályával rendelkező francia csapatot teljes erőbedobásra késztettük annak érdekében, hogy le tudjanak ma győzni bennünket. Nagyon sok hibával játszottunk, építkező fázisban vagyunk.” – értékelt a szerdai mérkőzést követően a klub honlapján Cziczás László vezetőedző.

Ahogy korábbi elemzésünkben rávilágítottunk, a vereség ellenére kiválóak a DVTK esélyei a továbbjutásra. Az Európa Kupában ugyanis konferenciánként a két legjobb csoport-harmadik is továbbjut és nyugaton a 3/3-as mutatójával, +11-es pontkülönbségével jelenleg ezek közé tartozik a magyar csapat.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés