Hirdetés
Archivum

Majdnem kicsúszott a gyõzelem a Kurszk kezébõl:

:

Hirdetés

Az Euroliga 4. fordulójában a B-csoport küzdelmei is rangadóval indultak szerdán. A Dinamo Kurszk 11 pontos elõnyt adott le a negyedik negyedben, de végül óriási izgalmak közepette 64-63-ra verte a Fenerbahce-t.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A két sztárcsapat között kifejezetten érdekes mérkõzést láthattunk, mely pontszegény, keménykedõ mederben haladt. A kurszkiak már az elsõ negyedben lépéselõnybe kerültek és 10 perc után 23-18-ra vezettek. A második szakaszban stabilan õrizte elõnyét az orosz gárda. 25-20 után például egy 9-4-es futás végén 10 egységgel jártak elõrébb.

A 42-35-ös félidõt követõen a harmadik negyedben sem változott a játék képe. A Fener ugyan visszajött 4 pontra, de jellemzõen 10 egység környékén billegett a differencia. A 60-49-rõl induló záró szakasz elején úgy nézett ki, hogy a Kurszk már rutinból lezárja a meccset. A jól védekezõ török együttes ellen azonban szétesett a hazaiak támadójátéka.

Két és fél perc volt hátra, amikor 62-61-re megközelítette riválisát a Fener. Ahogy az eredmény is mutatja, a 22 ponttal záró Tina Charles révén mindössze egy mezõnykosárnál járt ekkor a Kurszk. Sokáig kellett várni a másodikra, de az végül lezárta a meccset. A Fener 24 másodperccel a vége elõtt 63-62-nél a vezetést is átvette. Az utolsó orosz akcióból azonban Breanna Stewart megszerezte a gyõztes találatot. Nagy elõnyt adott le a Kurszk, behúzta azonban a gyõzelmet és õrzi veretlenségét.

Eredmény
Dinamo Kurszk – Fenerbahce 64-63 (23-18, 19-17, 18-14, 4-14)

Statisztika

Hirdetés