Hirdetés
Európa

Majdnem lejátszották az első felkészülési meccset Spanyolországban:

:

Hirdetés

Az első, de várhatóan nem az utolsó ilyen hírről számolhatunk be a felkészülési időszakban. A világjárvány miatti hosszú leállás követően, tehát március 8. óta szombaton este rendezték volna az első hivatalosan is meghirdetett találkozót Spanyolországban. Ez a Lointek Gernika és a San Sebastian-i székhelyű IDK Euskotren felkészülési mérkőzése lett volna. Az összecsapást azonban délelőtt törölni kellett.

Az IDK Euskotren egyik stábtagjának családjában lett egy koronavírusos eset. Mivel a stábtag rendszeresen érintkezett a koronavírusos hozzátartozójával, így a klubnál szombaton délelőtt le kellett állítani a munkát. Felvették a kapcsolatot a szövetséggel, a hatóságokkal és vizsgálják, hogy ebben a helyzetben milyen protokollnak kell életbe lépnie.

A két csapat szeptember 3. és 5. között a nagy presztízsű Baszk Kupán is találkozhatna. A Baszk Kosárlabda Szövetség azt tervezi, hogy az elődöntők zárt kapusak lesznek. A döntőt viszont Durango városában a helyi járványügyi előírásokkal összhangban nézők előtt bonyolítanák le.

Fotó: IDK Euskotren

Hirdetés