Hirdetés
Archivum

Május 10-én kezdenek az amerikaiak:

:

Hirdetés

Még a WNBA elõszezonjának kezdete elõtt május 10-én egy háromnapos összetartás vár az Egyesült Államok válogatottjára. Geno Auriemma együttese a világbajnokság óta most találkozik elõször és gyakorlatilag ezzel a rövid közös munkával megkezdõdik a felkészülés a 2012-es Londoni Olimpiára.

Auriemma egy 24 fõs keretet nevezett meg, melyben az összes 2010-es világbajnok helyet kapott és két fiatalt is köszönthetünk. Brittney Griner a Baylor egyetem játékosaként kap lehetõséget a bizonyításra, míg Courtney Vandersloot a Gonzaga egyetemen szerepelt és idén nyáron mutatkozik be a profik között a Chicago Sky gárdájával.

„Alig várom, hogy újra találkozzak a csapattal, ez lesz az elsõ összetartásunk a világbajnokság óta. Itt lesz két fiatal, Griner és Vandersloot, érdekes lesz látni, hogy a rutinosabb játékosokkal mennyire érzik egymást. Tisztában vagyok vele, hogy kiváló kosárlabdázók, de a válogatottban is bizonyítaniuk kell, hogy kivívják a helyet az olimpiai csapatban.” – mondta Geno Auriemma.

Az USA válogatottjának a 24 fõs kerete: Jayne Appel (San Antonio Silver Stars), Seimone Augustus (Minnesota Lynx), Sue Bird (Seattle Storm), Rebekkah Brunson (Minnesota Lynx), Swin Cash (Seattle Storm), Tamika Catchings (Indiana Fever), Tina Charles (Connecticut Sun), Shameka Christon (Chicago Sky), Candice Dupree (Phoenix Mercury), Sylvia Fowles (Chicago Sky), Lindsey Harding (Atlanta Dream), Ebony Hoffman (Los Angeles Sparks), Asjha Jones (Connecticut Sun), Kara Lawson (Connecticut Sun), Angel McCoughtry (Atlanta Dream), Renee Montgomery (Connecticut Sun), Maya Moore (Minnesota Lynx), Candace Parker (Los Angeles Sparks), Diana Taurasi (Phoenix Mercury), Kia Vaughn (New York Liberty), Lindsay Whalen (Minnesota Lynx), Candice Wiggins (Minnesota Lynx), Brittney Griner és Courtney Vandersloot.

A las vegas-i táborban három WNBA-s szakvezetõ Corey Gaines (Phoenix Mercury), Jennifer Gillom (Los Angeles Sparks) és Marynell Meadors (Atlanta Dream), illetve a DePaul egyetem együttesének mestere, Doug Bruno lesznek Auriemma segítõi.

Hirdetés