Hirdetés
Európa

Május 16-án kezd a francia válogatott, Gabby Williams lesz a honosított:

:

Hirdetés

Ahogy lassan véget érnek az európai bajnokságok, úgy érdemes már kitekinteni az Európa-bajnokságra (és a tokiói olimpiára) készülő válogatottokra. Most egy kicsit kanyarodjunk Franciaország felé, akik a kontinenstorna társházigazdájaként és olimpiai résztvevőként várják a nyarat.

A francia szakmai stáb április 15-én mutatta be a keretét a nagy nyilvánosság előtt. Az ottani szokásoknak megfelelően 14+2 fős névsort ismerhettünk meg, melyben meglepetés egyáltalán nincs.

Az eredeti tervek szerint Bria Hartley töltötte volna be a honosított pozíciót, de súlyos térdsérülése után még nincs olyan állapotban, hogy egy nagy torna sorozatterhelését bírja. A honosított pozícióra a felkérést Gabby Williams, a Sopron Basket és a Chicago Sky játékosa kapta. A soproniak légiósa a családi gyökereinek köszönhetően rendelkezik francia állampolgársággal és komoly lehetőség számára a további fejlődésre.

A franciák május 16-án Toulouse városában kezdik meg a felkészülést. Itt egy héttel később a spanyolokkal játszanak két felkészülési meccset. Az Európa-bajnokság előtti időszakot pedig május 28-tól Mulhouse-ban töltik. Kétszer játszanak Olaszországgal, majd rendeznek egy tornát a török és a svéd válogatott részvételével. Strasbourgban az Európa-bajnokság csoportkörében Horvátország, Csehország és Oroszország lesz a riválisuk.

A francia válogatott bő kerete: Alexia Chartereau (Bourges), Helena Ciak (Lyon), Alix Duchet (Bourges), Olivia Epoupa (Charnay), Marine Fauthoux (Lyon), Aby Gaye (Basket Landes), Sandrine Gruda (Schio), Marine Johannes (Lyon), Sarah Michel (Bourges), Endy Miyem (Charleville-Mézières), Iliana Rupert (Bourges), Diandra Tchatchouang (Lattes-Montpellier), Valériane Vukosavljevic (Basket Landes) és Gabby Williams (Sopron Basket). Tartalékok, edzőpartnerek: Clarince Djaldi-Tabdi (Villeneuve d’Ascq), Tima Pouye (Charleville-Mézières).

Hirdetés