Hirdetés
Archivum

Május 24-én rajtol a WNBA:

:

Hirdetés

A WNBA kedden közzétette a hivatalos honlapján a 2019-es évad versenynaptárát. A liga küzdelmei a jövõ évben május 24-én rajtolnak.

Fotó: Twitter.com/WNBA

Fotó: Twitter.com/WNBA

Az új versenynaptár nagy változást nem hoz a korábbi évekhez képest. A legfontosabb, hogy az ABC/ESPN csoporttal együttmûködve bõvült az országos televíziós közvetítést kapó mérkõzések száma. Immár 16 alapszakasz találkozó juthat el az Egyesült Államokban a legszélesebb közönséghez. Az ABC/ESPN csoport összesen 36 összecsapás közvetítését vállalta, ami azt jelenti, hogy a rájátszásból minden találkozó képernyõre kerül a felületeiken. Mondani sem kell, hogy rendkívül fontos a nõi kosárlabdának a minél nagyobb nyilvánosság.

Az idei nyár a Világbajnokság miatt nagyon sûrû menetrend szerint zajlott. Ez nem egy konfliktust szült a klubok és a liga képviselõi között. Ezúttal szellõsebb lesz a versenynaptár. Az alapszakasz tehát május 24-én kezdõdik és szeptember 8-ig tart. Ezt követi majd a rájátszás. A nyitó napon két összecsapásra került sor, a New York Liberty az Indiana Fever, míg az Atlanta Dream a Dallas Wings alakulatát lája vendégül. Az elsõ országos TV-s meccs a második játéknapon, május 25-én jön. Ekkor a címvédõ Seattle Storm egy örökrangadón a Phoenix Mercury-t fogadja. A Storm játékosai ezen a délutánon kapják meg a bajnoki gyûrûket.

A WNBA teljes 2019-es versenynaptára megtekinthetõ ITT

Hirdetés