Hirdetés
USA

Május 6-án kezdődik a 2022-es WNBA szezon:

:

Hirdetés

A WNBA hivatalos felületein közzétették a liga 2022-es alapszakaszának menetrendjét. A küzdelmek május 6-án kezdődnek és augusztus 14-én érnek véget.

Ismét emelték a mérkőzés számot az alapszakaszban. Ezúttal 36 találkozót vívnak a csapatok, 18-at otthon és 18-at idegenben. 2003 és 2019 között 34 mérkőzést játszottak az együttesek az alapszakaszban, majd a világjárvány miatt 2020-ban 22, 2021-ben 32 összecsapás szerepelt a gárdák programjában.

2022-ben is visszatér a Commissioner’s Cup. A WNBA kupadöntőjét július 26-án rendezik. Ezúttal május 6. és július 17. között kiírt mérkőzések eredményét veszik figyelembe. Konferenciánként a csapatok első egymás elleni hazai és idegenbeli találkozójának eredményét nézik. A konferenciák legjobbjai mérik össze az erejüket.

A Commissioner’s Cup előtt lesz All-Star gála is. Erre július 10-én vasárnap kerül sor, de a járványhelyzet lecsengésével a tervek szerint visszatér a normál menetrend. Ez azt jelenti, hogy július 9-én szombaton megtartják a korábban megszokott összes felvezető programot. Reméljük, hogy ezúttal már tényleg nem kell rövidíteni.

Arról már korábban írtunk, hogy a 2022-es szezontól változik a rájátszás lebonyolításának a rendszere. Az európai bajnokságokhoz hasonló szisztémát vezetnek be. A rájátszás első körében a negyedddöntők alkalmával az 1-8., a 2-7., a 3-6 és a 4-5. helyezettek csatáznak az egyik fél második sikeréig tartó párharcában. A továbbjutók az elődöntőben folytatják, mely már az egyik fél harmadik sikeréig tart. A döntőt szintén az egyik csapat harmadik győzelméig vívják.

A rájátszás menetrendje még nem nyilvános. Sajtóértesülések szerint a liga szeptember 21-et jelölte meg az időpontegyeztető-tárgyalásokon az utolsó lehetséges játéknapnak. Ez logikus választásnak tűnik, hiszen szeptember 22-én már rajtol a világbajnokság Ausztráliában.

Hirdetés