Hirdetés
Nagyvilág

Május közepére halasztotta a döntést a FIBA az orosz csapatok sorsáról:

:

Hirdetés

Pénteken ülésezett a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) döntéshozó szerve a FIBA Central Board – olvasható a szervezet közleményében.

A FIBA vezetői tárgyalták az orosz csapatokra és hivatalos személyekre vonatkozó szankciókat és a további döntéseket május közepére halasztották. Addig érvényben maradnak a március elsején bejelentett intézkedések, melyek értelmében az orosz csapatok és hivatalos személyek nem vehetnek részt a szervezet égisze alatt rendezett eseményeken.

Május közepén a FIBA ismét értékeli a helyzetet és annak megfelelően határoznak a továbbiakról. Magyar szempontból azért érdekes a helyzet, mert nyáron a korosztályos Európa-bajnokságokon a nőknél a mieinkhez hasonlóan Oroszország válogatottja minden korcsoportban A-divíziós Eb-n lenne érdekelt. Az U20-at éppen Sopron rendezi. A debreceni U17-es világbajnokságon szintén résztvevő lenne Oroszország, így egyelőre azt sem tudjuk meg, hogy kik lesznek a beugrók helyettük, illetve az érintett tornák lebonyolítása adott esetben változik-e.

Hirdetés