Hirdetés
Archivum

Májusban Európába is ellátogat a WNBA:

:

Hirdetés

A WNBA nyilvánosságra hozta a 2011-es elõszezon programját. Ezúttal 12 városban 12 mérkõzésre kerül sor. Az elõszezon igazán nagy durranása a WNBA Live – Manchester 2011 nevû program lesz, melynek keretében a 2010-es nagydöntõs Atlanta Dream lép fel Angliában.

A 15. WNBA szezont megelõzõ elõszezon minden eddiginél érdekesebb programot ígér. A csapatok május 24. és május 31. között 12 mérkõzést játszanak. A liga történetében elõször Európában is fellép egy WNBA alakulat, méghozzá a Keleti Fõcsoport címvédõje, a 2010-es nagydöntõs Atlanta Dream. Az NBA még tavaly õsszel kötött megállapodást a manchesteri városvezetéssel, melynek keretében az észak-amerikai profi liga különbözõ programok megrendezését vállalta, amik közül az elsõ a nõi szakágra esett. Hogy ki lesz az Atlanta ellenfele, azt még nem lehet tudni, egyelõre folynak a tárgyalások. Egy biztos, a május 29-én esedékes találkozóra a 18095 férõhelyes, impozáns Manchester Evening News Arénában kerül sor.

Az elõszezon ismét a nõi szakág népszerûsítésérõl is szól. A WNBA csapatok nagyrészt olyan helyszíneken lépnek fel az Egyesült Államokban, ahol nem mûködik profi nõi kosárlabda együttes. A mérkõzések sorából külön kiemelést érdemel a japán bajnok JX Sunflowers és a Pheonix Mercury összecsapása, melyet a Mercury otthonául szolgáló US Airways Centerben rendeznek.

Az elõszezon programja

Hirdetés