Hirdetés
Archivum

Májusban két összetartáson vett részt az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

Augusztus 3. és 11. között a csehországi Klatovy ad otthont az U20-as A-divíziós Európa-bajnokságnak. A magyar válogatott június utolsó hetében kezdi meg a közvetlen felkészülést a tornára, de ezt megelõzõen májusban két alkalommal is találkozott a csapatunk.

Gáspár Dávid vezetõedzõt kértük arra, hogy röviden adjon betekintést lapunknak az U20-as válogatott életébe. „A májusi idõszakban két összetartásra került sor. Az elsõ május 15-tõl 18-ig tartott, ahol öt edzésünk volt. Május 26-án és 27-én pedig egy rövid, úgymond háromedzéses programot teljesítettek a játékosok. Mindkét alkalommal 13-13 fõvel dolgoztunk.” – fogalmazott a szakember, akit ezen foglalkozások céljáról is kérdeztünk.

„A cél, hogy egy kicsit megkönnyítsük a nyári munkavégzést. Végigmentünk olyan védekezésbeli és támadási alapdolgokon, elveken, amik szeretném, ha megvalósulnának. Illetve egy-egy új játékost néztünk meg, hogy tud-e csatlakozni a kerethez. Azt mindenképpen érdemes tudni, hogy az U20-ban már egy kialakult mag van és túl nagy változás nem biztos, hogy fog történni. Természetesen jó edzésmunkával vagy adott esetben sérülés esetén a szerepek változhatnak. Bízzunk benne, hogy ez utóbbi nem fog elõfordulni.” – nyilatkozta lapunknak Gáspár Dávid.

A válogatott közvetlen felkészülése június 24-én, hétfõn kezdõdik a korosztályos kontinenstornára. Juhász Dorkára, Mérész Beatrixra és Gereben Líviára nem számíthat a szakmai stáb. A bõ keretbõl Lelik Réka és a Pusztai Petra a felnõtt válogatottnak is tagja. Õk annak függvényében csatlakoznak, hogy a felnõtt válogatott szakmai stábja számít-e a szolgálataikra az Európa-bajnokságon.

Az U20-as Európa-bajnokságon az elõzetes menetrend szerint a magyar válogatott augusztus 3-án, szombaton 13 óra 30 perctõl Fehéroroszország ellen debütál. Ezt követõen augusztus 4-én, vasárnap 19 óra 45 perctõl Belgium lesz a rivális. Augusztus 5-én, hétfõn 20 óra 15 perctõl pedig Litvánia ellen zárjuk a csoportkört.

Hirdetés