Hirdetés
Archivum

Mali nyerte az U18-as Afrikai-bajnokságot:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárult az U18-as Afrika-bajnokság Mozambik fõvárosában, Maputóban. A tornát Mali nyerte, akik a fináléban a hazaiakat múlták felül.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Mali óriási fölényben volt az egész torna alatt. A csoportkört +195-ös pontkülönbséggel zárták: Angolát, Kongót és Ugandát is kiütötték. A negyeddöntõben a Zöld-foki Köztársaságot 78-21-re gyõzték le, a fináléba kerülésért Ruandát pedig 124-27-re verték. A döntõben a házigazda Mozambikkal mérkõztek, akik szintén veretlenül jutottak el ideáig. Nekik a csoportkörben Ruanda ellen akadt egy nehezebb meccsük. A negyeddöntõben Uganda magabiztos legyõzése után az elõdöntõben Angolával szenvedtek, de kivívták a továbbjutást.

A telt ház elõtt rendezett fantasztikus hangulatú fináléban végül Mali 86-33-ra múlta felül Mozambikot. A közönség támogatása ellenére nem volt egy súlycsoportban a két alakulat, gyakorlatilag a 22-7-es elsõ negyedben eldõlt a gyõztes kiléte. Assetou Sissoko és Sika Kone 25-25 ponttal vezette gyõzelemre a csapatát. A bronzmeccsen Angola 59-46-ra múlta felül Ruandát.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A torna MVP-je Assetou Sissoko (Mali) lett, míg az All-Star ötösbe Alexia Dizeko (Angola), Filipa Calisto (Mozambik), Aminata Sangare (Mali) és Bella Murekatete (Ruanda) került.

Az U18-as Afrikai-bajnokságról az elsõ két helyezett, Mali és Mozambik kvalifikálta magát a 2019-es U19-es nõi kosárlabda Világbajnokságra.

Hirdetés