Hirdetés
Archivum

Málta nyerte a C-csoportos EB-t:

:

Hirdetés

Szombaton este rendezték Jerevánban a C-csoportos nõi kosárlabda Európa Bajnokság fináléját, melyen Málta együttese diadalmaskodott.

A zsúfolt lelátók elõtt megrendezett összecsapás hullámzó játékot hozott. Az elsõ félidõben 13 pontos elõnyre tett szert a vendég Málta, amit aztán egy negyed alatt majdnem le is dolgozott a hazai alakulat. A sorsdöntõnek bizonyuló negyedik 10 percben a több játékost forgató szigetlakók bedarálták ellenfelüket és végül megérdemelten nyerték meg a tornát. A vendégeknél több nemzetközi rutinnal rendelkezõ játékos lépett pályára, akik az elmúlt egy hétben a döntõ pillanatokban jobban éltek a lehetõségeikkel.

A hazai oldalon Christina Kepenekian bizonyult a legjobbnak, 28 pontjával, míg a másik húzóemberük Amanda Jackson ezúttal mindössze 15 pontot termelt. A gyõztes Máltánál az egész tornán kimagaslóan pattogtató Josephine Grima dupla duplával (22 ponttal és 14 lepattanóval) járult hozzá csapata sikeréhez.

A döntõt 1900-an tekintették meg az aprócska csarnokban. Ez a nézõszám rekordnak számít, C-csoportos mérkõzést ennyi ember még nem látott a helyszínen.

A torna MVP-je, azaz a legértékesebb játékosa, a hazaiak legjobbja, Christina Kepenekian lett.

Az ALL-Star csapatba Christina Kepenekian, Amanda Jackson, Rebecca Thoresen, Josephine Grima és Olga Cazac került beválasztásra.

Eredmények

Döntõ
Örményország – Málta  65 – 74 (10-19, 13-17, 29-20, 13-18)

3. helyért
Skócia – Moldova 88 – 67 (26-18, 17-14, 21-19, 24-16)      

További helyezettek

5. Wales
6. Andorra
7. Gibraltár

Hirdetés