Hirdetés
Archivum

Málta nyerte a Kis Nemzetek Európa-bajnokságát:

:

Hirdetés

Az elmúlt héten Gibraltár adott otthont a Kis Nemzetek Európa-bajnokságának. Az egykori C-divízió jogutódjának küzdelmeit Málta nyerte.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A korábbi évekhez képest kisebb mezõnnyel, mindössze hat csapattal rendezték az európai harmadik vonal küzdelmeit. A csapatokat két csoportba osztották, az A-csoportban Írország, Moldova és Wales, a B-ben pedig Málta, Andorra és Gibraltár szerepelt.

A torna döntõjében Írország és Málta csapott össze. Ezen két együttes kiemelkedett a mezõnybõl. Megnyerték a csoportjukat, az elõdöntõben pedig Írország 86-45-re ütötte ki Andorrát, míg Málta 90-30-ra Moldovát.

A finálé a várakozásoknak megfelelõen éles csatát hozott, sõt a helyszínen dolgozó kollégák beszámolói szerint kifejezetten jó meccset játszott Málta és Írország. Az írek a félidõben 39-29-es elõnyben voltak és még a negyedik negyed elején is 55-51-re vezettek. Málta innen csinált 8-0-s sorozatot és ezzel fordítottak. Az utolsó percben egy triplával még nyílttá tették a meccset az írek, de végül 67-59-es máltai siker született. A finálé legeredményesebb játékosa a 16 pontos Stephanie De Martino lett, míg Ashleigh Stephanie Vella 14 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el.

Málta 2010 után ért fel ismét a harmadik vonal csúcsára, míg Írország negyedik ezüstérmét szerezte ezen a szinten. Bronzérmesként Moldávia válogatottja zárt.

A torna MVP-je Christina Grima (Málta) lett.

Hirdetés