Hirdetés
Magyarország

Mányoky Judit a visszatéréséről, az idei várakozásairól:

:

Hirdetés

A ZTE NKK honlapja Mányoky Judittal készített összeállítást a “kávéházi beszélgetések” sorozatában.

Két mérkőzés után Mányoky Judit 16 pontos átlaggal a ZTE NKK legeredményesebbje. Mielőtt azonban az 5:5 szakágra tértek volna ki a riportban, a 3×3-at is érintették. “Teljesen más világ, én nagyon szerettem. Sokkal gyorsabb játék, gyorsabban kell döntéseket hozni, reagálni.” – mondta erről Mányoky Judit, aki egyetemi világbajnokságon is képviselte hazánkat ebben a szakágban a TFSE csapatával.

A portréban részletesen átvették Mányoky Judit pályafutását kezdve attól, hogy 16 évesen a Vasas-Csata színeiben a Sopron ellen debütált az élvonalban egészen a TFSE színeiben elért sikerekig. Ekkor döntött a visszavonulás mellett is.

“Nekem az egy olyan szezonom volt, ha valamikor befejezem, akkor most. Csak jó élményekkel, csak boldogsággal. Akkor már nagyon gondolkoztam azon, hogy a civil élet felé kellene elindulnom és bontogatnom a szárnyaimat. Jött egy olyan munkalehetőség, ami miatt azt mondtam, hogy így fejezem be.” – idézte fel ezt az időszakot Mányoky Judit, aki FTC jégkorong-szakosztályánál helyezkedett el.

Tavaly Ajkán szerepelt, ahol februárban még a világjárvány előtt ért véget a szezonja vakbélműtét miatt. A megfiatalított ZTE nyáron hívta. “Megmondom őszintén, hogy meglepett. Nem gondoltam, hogy valaha én még egyszer úgy, hogy abbahagytam a kosárlabdát, újra itt fogok játszani. Megtiszteltetésnek vettem. Hiába volt a Fradi az én szívem-csücske, a munkám, nem hagyhattam ki ezt a lehetőséget.” – tette hozzá.

A ZTE NKK hathetes felkészüléséről az alábbiakban beszélt Mányoky Judit:

Sokat dolgoztunk, mindenki odatette magát 100%-osan. Kevesen voltunk az alapozáson. Minden beletett energiánk, amit itt a hat hét alatt csináltunk, reméljük, hogy a szezon folyamán látszódni fog. Már nagyon vártuk, hogy kezdődjön a bajnokság. Tudjuk, hogy nagyon fiatal csapat vagyunk. Semelyik meccsre nem megyünk feltett kézzel. Minden meccsen oda fogjuk tenni magunkat és szeretnénk meglepetéseket okozni. 

Mányoky Juditot kérdezték a ZTE kémiájáról. “Jól összeszoktunk itt a hat hét alatt. Nagyon vidám társaság a miénk. Fiatalok a kislányok, lendületesek. Én sem vagyok egy szomorú természet, szeretek viccelődni, mosolyogni sokat. A csapattársaimmal próbáltunk közös programot csinálni. Jó kis társaság jött össze.” – összegzett, majd arról is beszélt, hogy Zalaegerszegen az utánpótlásban edzősködik az U16-os, U18-as csapatnál. Van olyan játékosa, aki “másnap a csapattársa”. Családiasként jellemezte a közeget.

Ha sikerül ebben a szezonban jó teljesítményt nyújtanom, akkor szeretném még pár évig, minimum négyig folytatni.

– jelentette ki a távlati terveiről Mányoky Judit. Az idei várakozásairól pedig így nyilatkozott.

“Remélem minél feljebb végzünk a tabellán. Ahogy a szezonkezdés lutri volt, úgy az egész szezon lutri lesz. Abban bízunk, hogy meglepetéseket tudunk okozni. Azzal, hogy fiatalok vagyunk, nagy az akaraterőnk. Ez majd pozitív irányba fog minket vezetni.”

A teljes beszélgetés megtekinthető az alábbiakban

Fotó: Jóna István / ZTE NKK

Hirdetés