Hirdetés
Archivum

Maori Davenport újra játszhatott:

:

Hirdetés

A sportág nyilvánosságának felháborodása és egy kedvezõ bírói ítélet célt ért. Maori Davenport 43 nap után ismét pályára léphetett Alabama Állam középiskolai bajnokságában.

Fotó: ESPN.com

Fotó: ESPN.com

Ahogy arról lapunkban nagy terjedelemben hírt adtunk, korosztályának nagy tehetsége, az U18-as amerikai válogatott húzóembere Maori Davenport önhibájában kívül került felfüggesztésre. A fiatal játékosnak az USA Basketball átutalta a nemzeti csapatban történõ nyári szereplésért járó 857 dolláros költségtérítést, miközben Alabama Államban a középiskolás sportolók csak 250 dollárt fogadhatnak el. Ugyan a játékos szülei azonnal léptek és visszautalták a pénzt. Az USA Basketball pedig elismerte felelõsségét, de Alabama Állam Középiskolai Sportszövetsége (Alabama High School Athletic Association) így is felfüggesztette a játékjogát.

Az ESPN országos nyilvánosságot biztosított az ügynek, mely után egy emberként szólalt fel az amerikai nõi kosaras társadalom Davenport mellett. A fiatal tehetség szülei jogi képviselõjük tanácsára bírósághoz fordultak és végül csütörtökrõl péntekre virradóra felszólították Alabama Állam Középiskolai Sportszövetségét, hogy az ügy kivizsgálásáig idõlegesen helyezzék hatályon kívül a felfüggesztését. Ez végül pénteken este megtörtént, így Davenport a legutóbbi bajnokin pályára léphetett. A Charles Henderson Gimnázium 72-17-re kiütötte a Carroll High-t. A sikerbõl Davenport 25 ponttal vette ki a részét. A találkozót telt ház elõtt rendezték, de még az utcán is álltak szimpatizánsok, akik támogatásukról biztosították a fiatal játékost.

Hirdetés