Hirdetés
Archivum

Már a döntõbe jutás a tét a kadetteknél:

:

Hirdetés

Szombaton kerül sor a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság “A” döntõje során az elõdöntõkre, illetve az 5-8. helyért zajló párharcokra.

5-8. helyért
10:00 Kosárlabda Akadémia Pécs/A – Bajai NKK
12:00 Széchenyi KA – Soproni Darazsak Akadémia

Elõdöntõk
14:00 Atomerõmû-KSC Szekszárd – DVTK Akadémia/A
16:00 Csata DSE – Vasas Akadémia/A

Az egész éves elõcsatározások eredményeinek fényében nem született meglepetés a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság “A” döntõjének csütörtöki és pénteki csoportmérkõzésein. Az egész évadban magabiztosan menetelõ címvédõ Csata DSE és trónköveteletõ Atomerõmû KSC Szekszárd veretlenül nyerte a saját négyesét.

Szombaton 14 órától a szekszárdiak a fináléba kerülésért a DVTK Akadémiával mérkõznek. A DVTK a nyitó napon ugyan alulmaradt a Csatával szemben, pénteken viszont mindkét mérkõzését megnyerve sikerélményekkel a tarsolyában fordul a keresztjátékra. A Szekszárd a Sopront és a házigazda Pécset nagy különbséggel múlta felül, miközben a Vasas elleni csoportrangadón kiélezett küzdelemben, de végig vezetve aratott 73-67-es sikert. Bizonyítva ezzel, hogy joggal tekinthetõ a Csata DSE elsõ számú kihívójának.

A 16 órától megrendezésre kerülõ elõdöntõben megismétlõdik a tavalyi finálé párosítása. Az egész évadban veretlen Csata DSE és a Vasas Akadémia méri össze az erejét. A Csata esélyeshez méltó teljesítménnyel jutott a négy közé. A csoportmeccseit dominálva átlagban 34 ponttal nyerve. A Vasas Akadémia két szorosabb összecsapást vívott már a nyolcas döntõben. A házigazdát 78-69-re múlta felül extra negyedik negyeddel, míg a Szekszárdsal szemben az elõbbiekben kiemeltek szerint maradt alul. Eredménysorát a Sopron magabiztos legyõzése teszi teljessé.

Az elõdöntõket megelõzõen a délelõtti és a kora délutáni órákban az 5-8. helyért pedig Kosárlabda Akadémia Pécs – Bajai NKK és Széchenyi KA – Soproni Darazsak Akadémia párharcok lesznek.

Hirdetés