Hirdetés
USA

Már a legjobb 16 között járnak az amerikai egyetemi bajnokságban:

:

Hirdetés

Már csak 16 csapat maradt állva az NCAA Divízió I-es országos női kosárlabda bajnokságában. Az első két kiemelt minden régióban versenyben van még a Final Four eléréséért.

A Stanford nevével fémjelzett negyedben, az első Stanford és a második Louisville gond nélkül lépett tovább. A hatodik Oregon azonban búcsúztatta a harmadik Georgiát, így ők lesznek a Louisville ellenfelei. A Stanfordra pedig az ötödik Missouri St. vár, akik a 13. helyezett Wright St. alakulatával mérkőztek.

A South Carolina is gond nélkül került a legjobb 16 közé. A saját negyedüket nézve az ötödik Georgia Tech lesz az ellenfelük, akik a West Virginiát ejtették ki. A tábla ezen negyedében is búcsúzott a harmadik, a UCLA szép szezonjának a Texas vetett véget. A második kiemelt Maryland így velük mérkőzik a nyolc közé jutásért.

Térjünk át arra a negyedre, ahol a UConn gárdája az első. Újabb nagy különbségű sikert értek el és az ellenfelük az 5. Iowa lesz, akik szintén egy magasabban rangsorolt gárdát, a 4. Kentucky-t verték. A második Baylor is továbbjutott ebben a négyesben. A szépen menetelő és a Tennessee-t kiejtő Michigan vár rájuk.

A táblát nézve egy negyed maradt hátra, az a negyed, ahol az első négy kiemelt jutott el a 16-ig Az NC State (1.), a Texas A&M (2.),  az Arizona (3.) és  az Indiana (4.).

A Sweet16 mérkőzései március 27-én és 28-án rendezik.

Ágrajz:

 

Hirdetés