Hirdetés
Archivum

Már a negyeddöntõk során nagy rangadók jönnek a török rájátszásban:

:

Hirdetés

Kedden megkezdõdik a rájátszás Törökországban. Már a negyeddöntõben érdekes párosítások lesznek.

Fotó: TBF

Fotó: TBF

Az európai topligák közül Törökországban még csak a héten kezdõdnek az egyik fél második gyõzelméig tartó negyeddöntõ párharcok. Hosszú a szezon arrafelé és nagyon sûrû a csapataik menetrendje. Azzal azonban, hogy az Euroliga és az Európa Kupa végjátékában is volt érdekeltségük, nem tudták elõbb elkezdeni a rájátszást.

Az elõbbiekben kiemelt két csapat ráadásul egymással mérkõzik, ugyanis a címvédõ és idén is alapszakaszgyõztes Yakin Dogu Universitesi ellenfele az Európa Kupát megnyerõ Galatasaray lesz. Az Euroliga Final4 után, figyelembe véve Courtney Vandersloot sérülését, nem életbiztosítás ez a párharc a YDÜ számára. A Galata egy komoly téli gödörbõl hozta vissza a szezonját. Ennek köszönhetõ, hogy mindössze nyolcadikak lettek. Ha teljes keretükkel, az EK-fináléban mutatott lelkesedéssel lépnek pályára, szorossá tehetik a negyeddöntõt.

Érdekes csata kerekedhet a Hatay és a Mersin között is. A Hatay az utolsó fordulóig versenyben volt az alapszakasz megnyeréséért. Kiegyensúlyozott, jó szezont futottak eddig. Mivel az élmezõnybõl a legszûkösebb rotációval rendelkeznek, nekik a söprés is cél lehet. A Mersin minõségi légiósokkal, elsõsorban Bria Hartley extra teljesítményével sokáig versenyben volt a négy közé jutásért és az EK-ban is szépen meneteltek. Márciusban azonban akadt egy négymeccses nyeretlenségi sorozatuk, ami miatt értékes pozíciókat veszítettek a bajnoki tabellán.

A Fenerbahce a Besiktas alakulatával mérkõzik. Februárban a Besiktas legyõzte az alapszakaszban a Fener-t. Azóta azonban edzõváltás történt és két légióstól is megszabadult a többre hivatott sztárcsapat. Valérie Garnier keze alatt újra ütõképes gárda formálódhat a Fener-nél. Szorosabb eredményekkel számolhatunk, de meglepetés lenne az alacsonyabban rangsorolt alakulat továbbjutása.

A Botas és a Cukorva párharca megjósolhatatlan, miután mindkét gárda minõségi légiósokat foglalkoztat. A Botas-nál Chelsea Gray, Kiah Stokes és Frida Eldebrink a legeredményesebb játékosok. A Cukorova alakulatában Alina Iagupova, Erlana Larkins és természetesen Diamond DeShields a húzóemberek. Az alapszakaszban mindkét egymás elleni meccsüket a Botas nyerte és a negyeddöntõkben is õk rendelkeznek pályaelõnnyel, ez teszi õket esélyessé.

A negyeddöntõk párosításai
Yakın Doğu Üni. (1.) – Galatasaray (8.)
Hatay BªB. (2.) – Mersin BªB. (7.)
Fenerbahçe (3.) – Beºiktaº (6.)
Botaº (4.) – Çukurova Basketbol (5.)

Hirdetés