Hirdetés
Magyarország

Már az első félidőben eldöntötte a Cegléd elleni bajnokiját a Sopron

Sopron Basket - VBW CEKK Cegléd 80-45 (25-16, 25-8, 16-8, 14-13)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 14. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
Varga-Záray Katalin, Balog György Attila, Földesi Ádám (Forrai Sámuel)

Sopron Basket: Sitku 9, Turner 4, Mompremier 10, Brooks 14, Böröndy 12/3. Csere: Kókai 7/3, Varga 15/3, Papp 7/3, Jevtovic 2, Toman D.

VBW CEKK Cegléd: Carr 18, Czank 3, Rakita 6/6, Shematsi 8, Barnai 2. Csere: Horváth , Farkas 4, Szerelem-Kobolák, Andi 4, Kovács.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

A Tippmix Női NB I. A 14. fordulójában a Sopron Basket 80-45-re verte a VBW CEKK Ceglédet.

Sarah Shematsi és Jelena Brooks kosárváltásával indult a találkozó. Az első percekben fej-fej mellett haladt a két csapat, ahogy a DVTK és a Győr ellen hazai pályán, úgy Sopronban is mindent megtett a nyeretlenül sereghajtó Cegléd, hogy minél jobban kitolja a versenyképes periódusát. Ezúttal a 6. percig, Böröndy Vivi és Chrislyn Carr kosárváltásáig volt szoros az összecsapás. 12-10 után gyorsan kinyílt az olló. Az első negyedet Turner Yvonne két büntetője zárta és ekkor már 25-16-ra ment a Sopron. A második negyed elején Papp Dia és Varga Alíz találataival gyorsan kétszámjegyűre nőtt a differencia. Sőt, amikor Sitku Zsuzsi és Beatrice Mompremier is megvillant, 37-16-nál már 20 ponttal vezetett a címvédő.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A második negyedben a ceglédiek négy percig nem találtak be. Végül Czank Timi büntetője törte meg a CEKK kosárcsendjét, majd nem sokkal később Rakita Lili triplát értékesített. 20 pont körkényén látszott beállni a differencia. Végül 42-22 után az utolsó három percben váltott ismét a Sopron, mely a magas hőfokú és sikerrel megvívott Magyar Kupa negyeddöntő után ekkor kifejezetten jól pörgött. Varga Alíz és Brooks Jelena mellett (ketten együtt 25 pontot szereztek az első félidőben) Kókai Patrícia is megvillant. A félidőben végül 50-24-re vezetett a Sopron. A hazaiak 35-ből 21-et dobtak be mezőnyből. A kiváló dobóformájukat pedig a harmadik etap elején is tartották. Sitku Zsuzsi és Böröndy Vivi villámgyorsan 30 egység fölé növelte a differenciát.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hatalmas ütemben nőtt a szakadék a felek között, a harmadik negyed feléhez érkezve Beatrice Mompremier is megvillant, majd Varga Alíz már 40 pont fölé növelte a soproni előnyt. 65-24-nél Chrislyn Carr révén adott életjelet magáról a CEKK. Sikerült is a vendégeknek némileg új lendületet venni, Rakita Lili triplájával 65-32-nél már 8-0-ban voltak. A záró szakasznak 66-32-ről vágtak neki a csapatok. Farkas Petra találata indította ezt a negyedet. Erre Kókai Patrícia felelt egy triplával, majd Jovana Jevtovic is megszerezte első pontjait. A különbség 40 egység környékén állt be, de például 74-34-nél Gáspár Dávidnak is időt kellett kérnie, hogy pontosítson csapata játékán. A Cegléd egy újabb 7-0-val 75-41-re szépített. Az utolsó percekben érdemben már nem változott a mérkőzés képe, a negyedik etap végül 14-13 lett a hazaiaknak. A Sopron Basket így 80-45-ös sikert aratott.

Hirdetés