Hirdetés
Európa

Már az első meccsen eldöntötte a továbbjutást a Mersin:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön pótolták Mersinben a Flammes Carolo Basket – CBK Mersin Európa Kupa rájátszás második fordulós párharcának két mérkőzését.

Az első találkozón 95-64-es sikert aratott a CBK Mersin és ezzel óriási lépést tett a továbbjutás. A csütörtöki visszavágón 31 pontos hátrányból kellene felállnia a francia gárdának. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat. A harmadik negyed végén már 20 pont felett járt a differencia. A győztes gárda legeredményesebbje a 16 pontos Temi Fagbenle lett. Yvonne Turner 17 perc alatt 11 pontot és 2 lepattanót jegyzett.

A második találkozón csütörtökön 79-48-as győzelmet ünnepelhetett Mersin, így 174-112-es összesítéssel lépett tovább. Az előző napi magabiztos sikere után a 21-13-as első negyeddel tovább növelte előnyét és pillanatnyi esélyt nem adott a továbbjutásra vagy akár a felzárkózásra. Dewanna Bonner 18 pontot ért el, míg Yvonne Turner 8 pontot 5 gólpasszt.

Az Európa Kupa rájátszás harmadik fordulójában a BC Prometey lesz a CBK Mersin ellenfele. Az első találkozót, melynek a Prometey a házigazdája, Bulgáriában Plovdivban rendezik február 24-én, majd a visszavágót március 2-án Mersinben.

Hirdetés