Hirdetés
Archivum

Már az elsõ negyedben hátrányba került a Sopron:

:

Hirdetés

Az UNIQA Sopron 80-59-es vereséget szenvedett a Bourges otthonában. A francia gárda az elsõ negyedben 10 pontos elõnyt alakított ki és innen a soproni csapat már nem tudta igazán szorossá tenni a találkozót.

Ahogy arról a beharangozónkban hírt adtunk, Dubei Debóra betegség miatt nem léphetett pályára. A kimaradó légiós pedig Cayla George lett. Crvendakic és Turner pontjai vezették fel a meccset, de 3-0-s soproni elõny után 14-5-re fordítottak a hazaiak és gyorsan idõt is kért Sterbenz László. Ezen az estén kiváló dobóformát mutatott a Bourges. Az elsõ negyedben három, míg az elsõ félidõben összesen hat triplát értékesített. Emellett a festékben is fölényben voltak. A brazil centerük már 20 perc után 12 lepattanónál járt. Az elsõ negyed végén 21-11 állt az eredményjelzõn. A második negyedben elsõ perceiben úgy nézett ki, hogy akár 10 egység környékén még meg lehet fogni a meccset. Nehezen alakított ki helyzeteket a Sopron, miközben a francia csapatnak szerzett labdák után jöttek a könnyû pontok és így egészen 41-24-re léptek el. A félidõ hajrájában Határ és Turner pontjaival 41-29-re visszajött a magyar csapat, így sikerült meccsbe maradni a folytatásra.

A gyõztes kiléte a harmadik negyed elején dõlt el. Minden ilyen helyzetben nagy kérdés, hogy milyen irányba indul el a találkozó. A Bourges négy perc alatt 50-29-nél 20 pont fölé növelte az elõnyét. Nagyot küzdött a Sopron, Yvonne Turner ponterõs játékával 16 pontra sikerült felzárkózni. A negyedik negyednek végül 61-44-rõl vágtak neki a csapatok. Itt ismét volt felzárkózása a Sopronnak, de 64-50-nél közelebb nem került a magyar csapat. Nem sikerült megismételni az elsõ meccs nagy fordítását, ezúttal 40 percen át a gallok akarata érvényesült. Végül 20 eladott labdánál állt meg az UNIQA Sopron, ami mellett a 35%-os mezõnymutató és a 49-37-re elveszített lepattanócsata eredményezte a nagyobb arányú vereséget. A 25 pontos Yvonne Turner lett a legeredményesebb.

Eredmény

Bourges Basket – UNIQA Sopron 80-59 (21-11, 20-18, 20-15, 19-15)

Statisztika

Hirdetés