Hirdetés
Archivum

Már az új szezonra készül az Aluinvent DVTK vezetése:

:

Hirdetés

Pénteken sajtótájékoztatót tartott a már javában az új szezonra készülõ Aluinvent DVTK vezetése. Az alábbiakban a klub közleménye olvasható.

Fotó: DVTK.eu

Fotó: DVTK.eu

Forrás: Aluinvent DVTK hivatalos honlap

Alig ért véget a mögöttünk hagyott pontvadászat, már javában az új szezonra készül az Aluinvent DVTK vezetése. Pénteken sajtótájékoztatót tartottunk, amelyen Csöbör Katalin társadalmi elnök, Szabó Tamás ügyvezetõ, és Völgyi Péter sportszakmai igazgató válaszolt az újságírók kérdéseire. Az eseményen a szurkolókat talán leginkább foglalkoztató kérdés, a DVTK jövõ évi kerete is szóba került.

– A bajnokságban ezüstérmet, a Magyar Kupában bronzérmet szerzett az Aluinvent DVTK a tavalyi esztendõben, amire a magam részérõl nagyon büszke vagyok – kezdte Csöbör Katalin, a DVTK kosárlabda szakosztályának társadalmi elnöke. – Sõt, egy olyan sorozatba jutott ki a nõi kosárlabda csapat, ahová miskolci egyesület még eddig sosem. Nagy álmunk válik valóra az Euroligával. Ezek olyan eredmények, amire a jövõben lehet és kell is építkezni. A bajnoki címet megcélzó csapatot akarunk építeni. A legfõbb feladatunk pedig az, hogy a legjobb és legbiztonságosabb körülményeket és a legjobb infrastruktúrát biztosítsuk a lányoknak. Ehhez anyagi támogatásra is és a szurkolók támogatására is szükség van. Ez egy olyan csapat, amely viszi a nagyvilágban nem csak a DVTK, hanem Miskolc hírnevét is.

– Tavaly egy új úton indultunk el a DVTK-val – folytatta Szabó Tamás, az Aluinvent DVTK ügyvezetõje. – mindig az a célunk, hogy elõrelépjünk és fejlõdjünk. most abban látjuk az elõrelépés lehetõségét, hogy egy új szakmai struktúrát és egy új klubmodellt állítunk fel. Az utóbbi célja az volt, hogy a klub társadalmi támogatottságát tovább tudjuk növelni, ezért is kértük fel Csöbör Katalin országgyûlési képviselõ asszonyt, hogy vállalja el a társadalmi elnöki szerepet. Az elmúlt idõszakban nagyon nagy segítséget nyújtott abban, hogy a csapat mûködése nyugodt legyen. Ezt köszönjük szépen! A másik nagy változás az volt, hogy a klub szakmai munkáját is erõsítsük. Ehhez Völgyi Pétert sikerült idecsábítanunk, aki szakmai múltja alapján méltó arra, hogy a DVTK sportszakmai igazgatói feladatát ellássa. Ahogy az eredmények is mutatják ez egy sikeres váltás volt, hiszen sokat léptünk elõre az elmúlt évhez képest. A vezetés, a szakmai stáb és a játékosok között kialakult kémiának köszönhetõen a klub történetének egyik legszebb évét tudtuk produkálni és ezért idén elindulhatunk az Euroligában is. Egyelõre nem kaptunk a FIBA-tól hivatalos tájékoztatást azzal kapcsolatban, hogy egybõl a fõtáblára kerülünk, vagy selejtezõt kell játszanunk, mi jelenleg a selejtezõkre készülünk. Ennek megfelelõen próbáljuk összerakni a játékoskeretet. A célunk az, hogy a tavalyinál erõsebb kerettel bejussunk a bajnoki döntõbe, hogy kiszolgáljuk hazánk legjobb szurkolótáborát és a támogatóinknak is örömet szerezzünk. Bízom benne, hogy sikerrel járunk. Mindenkinek szeretném megköszönni a támogatást, amivel hozzájárul ahhoz, hogy ez a csapat nyugodtan tudjon mûködni és jó eredményeket legyen képes elérni. Az elõrelépéshez természetesen mindig több anyagi forrás szükségeltetik, ezért bízom benne, hogy Miskolc város sporttámogatási sorrendjében is elõre tudunk lépni és csatlakozni tudunk azokhoz a sportágakhoz, amelyek kiemelt támogatásban részesülnek.

– Elhangzott egy kulcsszó, amit Tamás mondott, ez a kémia – tette hozzá Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója. – Nem csak a vezetõségben, a szakmai stábban, hanem a csapatban is olyan kémia volt, olyan szinten tudtak egymásért küzdeni a lányok, ami az eredményekben is megmutatkozott. Szerintem minden idõk legerõsebb és legkiegyensúlyozottabb magyar bajnokságában értük el ezt az eredményt, ami számomra ezért kifejezetten értékes. Ez a szezon lezárult. Örültünk neki, hogy az elsõ közös évünk ilyen jól sikerült, kicsit megünnepeltük, de igazából már november óta tervezgetjük a jövõt és a következõ évet. Jó úton haladunk, hogy az az erõsítést, amit terveztünk – egy még erõsebb szezon elõtt – meg is tudjuk valósítani. Van még pár kérdõjel, de a csapat magja egyben marad. Medgyessy Dóra, Szûcs Réka, Kányási Veronika, Maja ©koriæ, Katona Szidónia, Zele Dorina, Chanel Mokango, Kiss Angelika és Frindt Nikolett a következõ szezonban is az Aluinvent DVTK csapatát erõsíti. Egy érkezõnk már biztosan van. Pusztai Petrát Zalaegerszegrõl igazolta le a klub, õ a magyar válogatott erõssége. Király Sándorral egyeztetve hozzájuk csatlakozhatnak majd az akadémiáról azok a tehetséges fiatalok, akik ezt a teljesítményükkel kiérdemlik. Eglė ©ulèiūtė-nak ha jól tudjuk, akkor Olaszországból van ajánlata, így õ és a sérülése után a pótlására érkezett Aija Putnina távoznak a csapattól. Utóbbi játékos a Galatasaray elleni párharcot leszámítva sajnos nem tudta hozni azt a szintet, amit elvártunk tõle. Szabó Fanni a több játéklehetõség reményében távozott Diósgyõrbõl. Shatori Walker-Kimbrough jelen pillanatban is egy rendkívül jó nõi NBA csapatban játszik, gondolkodunk rajta, hogy vele is hosszabbítsunk. Probléma ugyanakkor, hogy a csapata esélyes arra, hogy megnyerje a nõi NBA-t, és az NBA bajnoki döntõjének utolsó mérkõzése jóval késõbb van, mint az Euroliga selejtezõi, amin õ így biztosan nem tudna játszani. Mindezeken túl, a négyes posztra szeretnénk még egy meghatározó játékost igazolni. A vezetõedzõi feladatokat a következõ esztendõben is Cziczás László látja majd el. Úgy szeretnénk összeállítani a csapatot, hogy minden posztra két hasonló képességû, jó játékosunk legyen. Most a legfontosabb célunk, hogy az Euroliga selejtezõjében eredményesek legyünk. Ha már itt a lehetõség, akkor meg szeretnénk méretni magunkat és megmutatni, hogy mire vagyunk képesek.

Az Aluinvent DVTK 2019/2020-as kerete jelenleg
Frindt Nikolett
Kababik Bianka
Katona Szidónia
Kànyàsi Veronika
Kiss Angelika
Kecskès Karina
Medgyesi Dóra
Mokango, Chanel
Pusztai Petra
©koriæ, Maja
Szücs Rèka
Vègh-Dudàs Anna
Zele Dorina

Vezetõedzõ: Cziczás László

Videós összefoglaló a sajtótájékoztatóról

Hirdetés